18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Petre Petrescu - mai mare decit Bulucea“

„Petre Petrescu – mai mare decit Bulucea“

Zecile de furtisaguri si chiar spargerile ingenioase i-au dus buhul in toata comuna. La numai 14 ani, Daniel Ivascu a bagat spaima in toti consatenii sai din Cotofenii din Dos. Copilul cu veleitati de infractor a reusit sa aduca in pragul exasperarii atit vecinii, cit si cadrele didactice de la scoala la care invata. Profesoarele lui Daniel spun ca nu cred ca mai exista casa din sat care sa nu fi fost sparta de acesta sau din care sa nu fi incercat sa fure.

„Cred ca era in clasa a doua cind mi-a furat capacele de la rotile de la masina. Este un copil care inca de la gradinita a facut proleme: fura constant, isi bate colegii…“, spune directorul Scolii din Cotofeni, Alexandru Miloteanu. Daniel are in palmares nenumarate furturi, reusind sa sustraga bunuri din cladirea scolii, din cea a Caminului Cultural, din buticurile din sat, dar mai ales din casele vecinilor. Tinarul haiduc nu-i jupoaie de tot pe cei pe care-i fura, ciupind doar cite ceva din ceea ce-i face cu ochiul.

Cite-un pic, pic, pic…

„Intr-o vreme, convenisem cu el sa nu mai fure. In schimb, ii spusesem sa vina la mine si sa-mi ceara bani atunci cind vrea sa-si cumpere un corn, o bomboana, o tigara. Pactul a functionat un timp. Cind nu aveam eu bani, ii ceream colegei mele, profesoara de biologie. Insa, in ziua in care am luat salariile, in doar citeva minute, acesteia i-a furat o suta de mii din geanta. Atit a luat, desi avea in portmoneu tot salariul: mai bine de doua milioane de lei“, isi aminteste Gentiana Antoniu, profesoara de fizica. Daniel Ivascu este o veche cunostinta a politistilor din Cotofeni, pe miinile carora a incaput in nenumarate rinduri.

„Lui i s-au mai intocmit dosare de cercetare, dar s-a dispus neinceperea urmaririi penale, pentru ca este minor“, a declarat agentul sef adjunct Lucian Gramada.

Glasul pubertatii

Ultima sa isprava a reusit insa sa-i surprinda chiar si pe cei care se obisnuisera cu faptele haiducesti ale baiatului. Daniel este acuzat de parintii unei colege de scoala ca, in urma cu aproape doua luni, le-a batut fata, incercind apoi sa o violeze. „De atunci, fetita mea traieste intr-o teroare continua. Nu mai doarme aproape deloc, are tot timpul cosmaruri. Pina si la scoala ii este frica sa mai mearga“, spune Ion Spataru.

Profesorii lui Daniel sint de parere ca principalii vinovati pentru teribilismele baiatului sint parintii acestuia, care nu-i ofera minimul de educatie si supraveghere de care are nevoie. „Tatal lui munceste de dimineata pina seara tirziu la firma lui Petre Petrescu. Maica-sa sta acasa, dar degeaba, pentru ca nu poate sa-l tina in friu pe Daniel. De multe ori, il bat crunt, il infometeaza si-l tin, efectiv, in lanturi. Ori nu cu bataia educi un copil“, spune directorul scolii.

Cu Petrescu la atac!

Se pare ca numele vicepresedintelui Consiliului Judetean Dolj, Petre Petrescu, cel pentru care lucreaza tatal lui Daniel, este folosit deseori drept pavaza de copilul-problema.

„De patru ori a intrat peste mine in casa si mi-a luat banii. Ultima data a zis ca ma omoara, si asta de fata cu politia. Mi-a spus atunci ca, atita timp cit vor fi Petrescu si viceprimarul, nu i se va intimpla nimic“, a spus Nicolita Mehedintu.

Mai grav este ca mama lui Daniel pare sa fi dat si ea in mintea copilului, caci pare la fel de convinsa de intangibilitatea pe care i-o asigura numele vicepresedintelui CJ.

„Barbatu-meu lucreaza pentru un om puternic, domnu’ Petrescu. Ati auzit de el? E viceprimarul Doljului, mai mare ca Bulucea. De Bulucea ati auzit?… Sa nu va prind ca va duceti la copil, la scoala, ca o incurcati! De la domnu’ Petrescu o incurcati!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS