22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Stiri diverse

Mormint profanat in Mehedinti

Mormintul lui Cornel Nitoiu, fostul lider al CNSRL Fratia Caras-Severin, mort in urma cu un an, la 16 octombrie, intr-un grav accident de circulatie, petrecut pe soseaua Slatina-Pitesti, a fost profanat, in noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie. Ieri, in momentul in care se pregateau sa-i faca pomana de un an, membrii familiei, din satul Sticovita, comuna Vladaia – Mehedinti, au observat ca sicriul a fost deschis, iar cadavrul era intors pe o parte. Potrivit fratelui sau, Ion Nitoiu, in mormint nu se aflau bunuri de valoare. La sesizarea acestuia, politistii mehedinteni, impreuna cu procurori ai Parchetului de pe linga Tribunalul Strehaia, au declansat o ancheta pentru depistarea profanatorilor.

(F.L.)

Plimbare cu peripetii

Un barbat din comuna Botosesti Paia – Dolj a plecat in noaptea de duminica spre luni la bufet si a ajuns la spital. Constantin Dragulescu, de 62 de ani, spune ca a iesit si el in toiul noptii ca sa mai schimbe o vorba cu satenii care se aduna la bufetul din sat, insa pe drum „mi-a tinut unu’ calea si m-a batut cu pumnii si cu picioarele, dupa care a fugit. Nu stiu cine a fost, ca pe negura nu am putut sa-i vad fata“. Adunindu-si ultimele puteri, Constantin s-a ridicat de jos si s-a dus acasa. Un vecin l-a transportat dimineata cu masina personala la Spitalul de Urgenta din Craiova, unde a fost internat cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral inchis.

(S.T.)

Accident in lant in apropiere de Orsova

Un accident in lant, soldat cu avarierea a trei autoturisme si cu ranirea grava a unei persoane, a avut loc, in dupa amiaza de 30 septembrie, pe DN 6, in afara municipiului Orsova. Florin Diaconu, din Drobeta Turnu Severin, in timp ce conducea autoturismul Dacia 1310, a efectuat o depasire neregulamentara, a pierdut controlul asupra directiei de mers si a patruns pe sensul opus, unde a izbit alte doua autoturisme care circulau regulamentar. In urma impactului, a rezultat ranirea grava a conducatorului auto si ranirea usoara a unei pasagere.

(F.L.)

Razie in tirgul Veterani

Politistii severineni au legitimat 850 de persoane si au aplicat zece sanctiuni contraventionale, pentru valorificarea de bunuri fara detinere de acte, in urma unei razii efectuate in tirgul Veterani, la sfirsitul saptaminii trecute. Actiunea a fost efectuata in vederea depistarii persoanelor care comercializeaza marfuri furate sau de contrabanda. Cu aceasta ocazie a fost retinut si un tinar care incerca sa comercializeze un casetofon furat. Politistii au confiscat marfuri, in valoare de peste 12 milioane de lei.

(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS