20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovenii vor fi obligati sa plateasca stationarea in parcarile din oras

Craiovenii vor fi obligati sa plateasca stationarea in parcarile din oras

• Consiliul Local Municipal a adoptat regulamentul de functionare a parcarilor cu plata • Conform acestuia, stationarea fara tichet in parcari constituie contraventie

Municipalitatea craioveana a fost nevoita sa adopte, dupa un an de tergiversare, in cadrul sedintei ordinare de luni, 30 septembrie, regulamentul de functionare a parcarilor cu plata, care fac obiectul asocierii cu firma CRONOS IMPEX SRL.

Elaborat intr-o prima forma in urma cu o luna, regulamentul a fost adoptat nu fara comentarii, varianta initiala suferind unele modificari.

Astfel, s-a renuntat la capitolul patru al contractului de asociere dintre municipalitate si firma amintita, care prevedea amenda cu titlul de clauza penala, in valoare de 200.000 de lei, pentru craiovenii care ar fi fost surprinsi ca stationeaza in parcarile inchise sau deschise CRONOS, fara a avea tichet sau abonament tip.

In urma insistentelor consilierilor locali, amenda va fi o contraventie obisnuita, aplicata de Serviciul Politiei de Circulatie, conform normelor rutiere in vigoare, privind stationarea in locuri nepermise.

5.000 de lei, ora de stationare in parcari

Tot in urma negocierilor de luni, firma va fi obligata, prin contract, ca in termen de sase luni de la semnarea contractului de asociere sa introduca parcometre in toate parcarile cu plata aflate in administrare, pentru supravegherea activitatii.

Modificarea tarifelor la tichete se va face la minimum sase luni, conform ratei inflatiei.

Consilierii municipali au contestat faptul ca regulamentul adoptat luni priveste exclusiv asocierea cu CRONOS, in cazul rezilierii asocierii trebuind elaborat un altul.

De precizat ca municipalitatea craioveana a pierdut in instanta rezilierea contractului de asociere semnat anul trecut si a fost nevoita sa dea curs cererii solicitantului de a continua derularea lui. Prin elaborarea regulamentului, craiovenii trebuie sa plateasca 5.000 de lei pentru o ora de stationare in parcarile cu plata din municipiu, in caz contrar riscind ridicarea masinilor si contraventii usturatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS