20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTribunalul comercial

Tribunalul comercial

Se face multa vilva in jurul unui recent proiect al guvernului, de trecere a Registrului Comertului din subordinea Camerei de Comert, in subordinea Ministerului de Justitie. Activitatea Registrului Comertului este o sursa importanta de venit pentru bugetul de stat. Motiv pentru care aceasta trecere a fost interpretata de rauvoitori ca un interes material al initiatorilor proiectului.

Ce nu stiu foarte multi insa este ca „exista o cerinta a Uniunii Europene care presupune infiintarea unui tribunal comercial, dupa modelul citorva state occidentale“, dupa cum a recunoscut si Gheorghe Albu, presedintele Camerei de Comert si Industrie Oltenia. Numai ca proiectul, materializat intr-o hotarire de guvern ce nu a fost inca publicata in Monitorul Oficial, il nemultumeste chiar si pe presedintele institutiei oltene mentionate mai sus.

„Vorbim de 1.500-2.000 de salariati (la nivel local – n.r.) care vor trece in subordinea Ministerului Justitiei. Toata lumea stie de greutatile pe care le intimpina angajatii acestui minister si in ce conditii lucreaza. Nu exista spatiu suficient nici macar pentru ei! Ce se va alege de oamenii care lucreaza cu mine de la infiintarea institutiei(anul 1990 – n.r.)? Sub acest aspect, aceasta decizie nu-mi convine nici mie!“, a declarat Gheorghe Albu. Numai guvernantii vor decide daca integrarea in UE mai merita citeva sacrificii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS