20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrivatizarea SC RULMENTI SA Slatina a ramas „in coada de peste“

Privatizarea SC RULMENTI SA Slatina a ramas „in coada de peste“

Cei aproximativ 500 de salariati care au mai ramas in cadrul societatii slatinene RULMENTI au ajuns in pragul disperarii. Ei au fost pina ieri in somaj tehnic cu plata a 75% din salariu, timp de o luna, insa in ultimele luni au primit doar citeva sute de mii din cit li se cuvenea, bani obtinuti din vinzarea unor bunuri din cadrul societatii.

Liderul Sindicatului Liber din SC RULMENTI, Nicolae Calin, a spus ca astazi de dimineata se vor intilni toti salariatii la fabrica pentru a vedea daca se va putea prelungi somajul tehnic si daca se vor relua actiunile de protest.

Motivul pentru care s-a ajuns in aceasta situatie este faptul ca societatea se afla intr-o situatie financiara dificila, din cauza managementului defectuos si a numeroaselor tentative de privatizare esuate. Ultima data cind societatea a fost scoasa la privatizare a fost la inceputul lunii septembrie, dupa numeroase actiuni de pichetare ale salariatilor si interventii ale unor deputati de Olt.

Desi parea ca aceasta tentativa are cele mai mari sanse de realizare, nici de aceasta data nu s-a intimplat nimic. Anuntul de scoatere la privatizare a fost publicat de Autoritatea pentru Privatizare, care detine pachetul majoritar de actiuni la societate, la inceputul lunii septembrie, termenul limita de depunere a ofertelor fiind 24 septembrie.

Din trei, nici unul

Tot in cursul lunii septembrie, societatea RULMENTI a fost vizitata de secretarul de stat si vicepresedintele APAPS, George Musliu, care le-a spus salariatilor ca, la acea vreme, existau trei investitori interesati sa cumpere societatea si le-a promis acestora ca toate problemele lor vor fi rezolvate cit de curind, prin incheierea privatizarii pina la sfirsitul lunii.

Intre timp insa, singurul investitor care s-a aratat intr-adevar interesat, firma NOVO TEH din Cluj-Napoca, a cumparat doar caietul de sarcini, dupa care nu a depus nici o oferta de privatizare, motivind ca termenul de depunere a acestora impus de APAPS este mult prea scurt si nu a avut timp sa analizeze datele economice si tehnice ale fabricii.

Nicolae Calin a spus ca nu stie ce decizie vor lua sindicalistii deoarece sint foarte dezamagiti si nu stiu daca mai au putere sa iasa inca o data in strada pentru a incerca sa-si rezolve problemele prin proteste. Acesta a precizat:

„Am vorbit la APAPS si ni s-a spus ca s-a facut tot posibilul pentru realizarea privatizarii si ca mai mult de atit nu se poate face. Ca au publicat anuntul, ca au intocmit toata documentatia. Nu stiu cine ne mai poate ajuta…“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS