15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMihaela Jianu a plecat de la inspectoratul scolar

Mihaela Jianu a plecat de la inspectoratul scolar

Mihaela Jianu nu mai este inspector scolar de specialitate cu selectia, evidenta, miscarea si promovarea personalului al ISJ Dolj incepind de astazi. Ea si-a depus cererea de demisie inca din luna aprilie, insa inspectorul general Constantin Busoi i-a solicitat acesteia raminerea in functie pina la terminarea lucrarilor comisiei de mobilitate. Constantin Busoi i-a acceptat demisia, urmind ca Mihaela Jianu sa revina la catedra de limba franceza pe care este profesor titular.

Serviciul personal al ISJ Dolj a ramas descoperit

La Serviciul personal al inspectoratului doljean, Mihaela Jianu a lucrat in acelasi birou cu Anghel Danut – in prezent director adjunct la Scoala nr. 12 „Decebal“ din Craiova – primul care si-a inaintat demisia din functia de inspector, demisie care a fost aprobata imediat. Ea a ramas singura cu peste 2.700 de dosare ale cadrelor didactice. Stresul a fost de nesuportat, iar inspectorul Ion Militaru a fost numit cu delegatie in functia ramasa vacanta pentru a o sprijini in munca infernala, pina la data ocuparii postului prin concurs. Prin plecarea Mihaelei Jianu a ramas un alt post vacant pentru care se va organiza un alt concurs, pina atunci fiind numit cu delegatie un cadru didactic de catre inspectorul scolar general.

Pe holurile inspectoratului se vehiculeaza spagi de 300-800 de dolari

„Gurile rele“ spun ca directorii unitatilor scolare se fac vinovati de ingreunarea muncii la Serviciul personal al inspectoratului, intrucit majoritatea lor nu scot la concursul de competenta posturi si catedre viabile pe patru ani, „ascund“ posturi si catedre pentru diverse interese, iar dascalii se calca pe picioare la sediul ISJ Dolj pentru audiente la conducere, pentru a-si clarifica situatia, inca incerta, prin neprezentarea la post a altora. Unele „guri rele“ de dascali susotesc pe holurile inspectoratului ca nimic nu se obtine fara spaga, aceasta variind de la 300 la 800 de dolari pentru o simpla detasare la cerere in mediul rural, ca se pretind spagi la transferari, pretransferari etc. Daca intr-adevar lucrurile ar sta asa, cui i-ar conveni sa plateasca mai mult decit cistiga? Zvonerii ca zvonerii, dar raspindaci ca la noi, sa recunoastem, nu gasesti niciunde!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS