20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalImpuscat... din confuzie

Impuscat… din confuzie

• Un barbat a fost impuscat cu o arma de vinatoare pentru ca a fost confundat cu un hot • Alica nu a atins nici un organ vital • Paznicul nu va mai avea dreptul sa posede arma de vinatoare

Belu Cristian, de 33 de ani, din Almaj, a fost impuscat simbata seara cu o arma de vinatoare de paznicul Vasile Predut, de 43 de ani, de la ferma experimentala a Facultatii de Agronomie din Craiova.

Belu Cristian a participat simbata la un parastas, iar apoi s-a hotarit sa plece impreuna cu alti patru amici sa pescuiasca la barajul de pe Jiu. „Am stat pe balta doua – trei ore, am facut un gratar si am plecat, pentru ca nu tragea pestele. La intoarcere am luat-o pe un drum mai scurt pentru ca nu mai aveam benzina“, spune Belu.

„A zis ca sintem la furat si a tras cu pusca in mine“

In apropiere de ferma din Almaj, autoturismul celor cinci barbati a ramas fara benzina si s-a oprit. „A venit paznicul de la ferma si s-a luat de noi, a zis ca sintem la furat, ne-a facut hoti… Era intuneric si nu-l vedeam prea bine, iar apoi a tras cu pusca in mine“, a mai spus victima. Barbatul a fost transportat la Spitalul de Urgenta Craiova in jurul orei 23.30. El a avut noroc si a scapat fara leziuni grave, alica nimerindu-l in antebratul sting: „Putea sa ma omoare nevinovat. Daca ma nimerea in cap, acolo ramineam si nu facusem nimic. Noi veneam de la pescuit… Acum, cu armele astea, mori nevinovat.“ Leziunile provocate de alica nu au necesitat insa internarea lui in spital, iar barbatul s-a intors acasa.

„A mai zis o data ca ne impusca“

Unul dintre prietenii lui Belu, care a fost prezent la incident, spune ca paznicul i-a mai amenintat o data ca-i impusca. „In urma cu o luna am mai fost la pescuit la balta si paznicul de la ferma ne-a amenintat cu pusca. A venit la noi la masina si zicea ca ne impusca daca nu plecam, ca e balta lui“, a declarat Dolea Nelu.

Nicolae Bizdoaca, agent principal la Postul de politie Almaj, spune ca paznicul a tras de frica: „Paznicul Vasile Predut s-a vazut singur intre ei si s-a speriat. A crezut ca sint hoti si a tras cu pusca. Cercetarile continua pentru ca lucrurile sint mai complicate. Belu a mai fost condamnat pentru furt, iar paznicul a declarat ca el a tras cu arma in plan vertical si nu a tras in Belu.“

Vasile Predut detine permis de portarma, iar pusca, munitia si permisul i-au fost ridicate.

Comisar sef Constantin Stoiculescu, seful Biroului Arme, Explozivi si Substante Toxice, spune ca pina la finalizarea cercetarilor nu se poate pronunta despre ce contraventie este vorba: „In functie de certificatul medico-legal se va stabili daca paznicul se face vinovat de vatamare corporala sau tentativa de omor. Vasile Predut se face vinovat de incalcarea Legii17/1996 privind regimul armelor de foc si munitiilor. Armele de vinatoare detinute pe baza de permis de catre persoanele fizice nu pot fi folosite decit in acest scop.“ Paznicului i se va retrage arma indiferent de rezultatul cercetarilor si va fi sanctionat contraventional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS