10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn batrin a cazut de la etajul cinci

Un batrin a cazut de la etajul cinci

O intimplare tragica a curmat viata unui batrin din Craiova. Dumitru Popescu, de 81 de ani, a decedat duminica dupa-amiaza cazind de la etajul cinci al blocului F1 din Craiova. El a fost observat de vecini, care au anuntat-o pe una din fiicele sale. Oamenii l-au vazut pe batrin zacind in gradina blocului cu capul pe aleea de ciment de linga cladire, cu fata in jos. „Pe la ora 19.30 ne-au anuntat vecinii pe noi. Parca nu-mi venea sa cred ca i s-a intimplat lui tata asa ceva…“, a spus fiica acestuia, Viorica Sbenghea. Aceasta locuieste la doua blocuri de parintii sai. Dimineata se dusese la ei, dupa care a plecat la piata cu mama sa, batrinul raminind singur. „De la cumparaturi am mers la mine. Am ramas pina seara cind sotul meu a primit trista veste“, a mai povestit Viorica Sbenghea.

Antena – ultima veriga spre cer

Initial, toata lumea a avut tendinta sa creada ca este vorba de un act de suicid. „Cind am ajuns aici era multa lume strinsa. Toti credeau ca tata s-a sinucis, dar eu nu cred“, si spunind asta Viorica ne-a aratat antena din balconul apartamentului: „Am gasit-o intoarsa la 90 de grade, iar tata era cazut chiar in dreptul ei…“.

Intr-adevar, pozitia scheletului metalic face periculoasa manevrarea antenei. Vecinii spun ca de 37 de ani, de cind locuieste in acel bloc, Dumitru Popescu a fost un om bun, care nu s-a certat cu nimeni.

„Se intelegea bine cu toata lumea. Fiica sa cea mica (Viorica – n.r.) venea zilnic pe la batrini cu mincare ori sa-i ajute. O familie minunata… Batrinul a fost croitor si nu i-a lipsit nimic toata viata“. Cei din familia sa mai spun ca in ultima vreme acesta trebuia sa solicite mereu ajutorul cuiva pentru treburi gospodaresti pe care era invatat sa le faca singur. Cel mai mult l-a afectat insa faptul ca sotia sa a facut cinci infarcte. „De fiecare data cind avea o problema, ne suna si ne ruga sa venim sa-l ajutam. Acum s-a apucat singur sa regleze antena, ca altceva nu-mi explic. Niciodata nu a pomenit nici in gluma ca ar vrea sa faca un asemenea gest!“, a mai spus fiica sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS