5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident de munca la SEVERNAV

Accident de munca la SEVERNAV

Ion Sirbu, de 29 de ani, sudor la Santierul naval SEVERNAV Drobeta Turnu Severin, a suferit duminica, 9 iunie, un accident de munca, in urma caruia a ajuns la Spitalul Judetean Mehedinti.

„Din cauza unei acumulari de gaze intr-un tanc, in care s-a vopsit si a unei scintei accidentale, din afara zonei tancului, s-a produs o extensie a gazelor, care a dus la o mica explozie. Din cauza suflului, un muncitor a cazut de pe schela, de la o inaltime de trei metri. El a fost imediat transportat la spital, avind fractura de femur la piciorul sting“, a spus directorul tehnic al santierului, Dumitru Ciortan. Inspectorul Doru Brinzan, din cadrul Compartimentului Sanatate si Securitatea Muncii de la Inspectoratul Teritorial de Munca Mehedinti, a spus ca astfel de accidente, cu incapacitate temporara de munca, se intimpla aproape o data la doua saptamini:

„Accidentul s-a intimplat in tura de seara. Cercetarile in acest caz se fac de catre unitate, iar sanctiunile, daca se iau, se vor lua tot de catre societatea in cauza“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS