14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRomii din Strehaia transporta tone de deseuri neferoase cu Cielo si BMW

Romii din Strehaia transporta tone de deseuri neferoase cu Cielo si BMW

Politistii mehedinteni de la Serviciul Economic efectueaza cercetari in cazul societatii HAUGER COM SRL, din Strehaia-Mehedinti, al carei administrator a intocmit in perioada 2000-2001 facturi fictive folosind numele unor societati care nu erau inscrise in Registrul Comertului. In urma verificarilor efectuate,

s-a ajuns la concluzia ca facturile stampilate cu numele diverselor societati au fost cumparate de pe piata neagra din Bucuresti. Potrivit unor surse din Politia Economica Mehedinti, administratorul societatii din Strehaia a intocmit facturi fiscale false, reprezentind achizitionarea de materiale feroase si neferoase, marind artificial cheltuielile, in scopul de a diminua profitul si de a se sustrage de la plata impozitului. Prejudiciul adus astfel bugetului de stat se ridica la aproximativ patru miliarde de lei. La verificarea mijloacelor de transport trecute pe facturile false, reprezentantii Garzii Financiare si ai Politiei Economice Mehedinti au constatat ca, desi erau transportate tone de deseuri, numerele de inmatriculare ale autovehiculelor corespundeau unor masini de capacitate mica. „Am descoperit, verificind la Serviciul Politiei Rutiere, ca se <<transportau>> cantitati impresionante de deseuri cu autoturisme Cielo, Volkswagen sau BMW. De asemenea, societatile trecute pe facturi nu existau in realitate. Cercetarile continua insa, pentru a se stabili prejudiciul real, care se pare ca este mult mai mare. In paralel, se efectueaza verificari si in judetele Arges si Tulcea, unde apar firmele trecute pe facturi“, au precizat surse din Politia Economica Mehedinti, care au dorit sa-si pastreze anonimatul. Politistii au sesizat si Parchetul Strehaia, administratorul in cauza urmind sa fie cercetat pentru savirsirea infractiunilor de evaziune fiscala, fals intelectual si uz de fals, fapte prevazute de art. 13 din Legea 87/1994, art. 40 din Legea 82/1991 si art. 289, 291 Cod Penal.

SC Nae Omenosu SRL a prejudiciat statul cu peste 1,4 miliarde de lei

Dorinca Jurj, administratoare la SC Nae Omenosu SRL, cu sediul in Corcova – Mehedinti, a fost trimisa in judecata pentru comiterea infractiunilor de fals si uz de fals. In sarcina ei s-a retinut faptul ca in anul 2000 a inregistrat in contabilitatea societatii 30 de facturi fiscale, reprezentind achizitionarea de materiale feroase si neferoase, in valoare de 4,3 miliarde de lei, pe care le-a intocmit in fals, marind artificial cheltuielile, in scopul de a diminua profitul si de a se sustrage de la plata impozitului. Prin faptele comise, invinuita a dedus fara drept TVA in valoare de peste 536 de milioane de lei si s-a sustras de la plata impozitului pe profit in valoare de peste 850 de milioane de lei, producind un prejudiciu total de peste 1,4 miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS