22.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024

Stiri diverse

Copii opariti de parinti

Diana Militaru, de un an si sapte luni, din comuna Urdari – Gorj, a suferit arsuri de gradele I si II, din cauza neatentiei parintilor care i-au facut baie cu apa prea fierbinte. Fetita a fost transportata ieri la Spitalul „Tudor Vladimirescu“ din Tirgu Jiu si internata la Sectia reanimare, dar nu dupa mult timp a fost trimisa la Spitalul Clinic nr. 1 din Craiova. Acelasi lucru l-a patit o alta fetita din judetul Gorj, Maria Duta, de un an si cinci luni. Suferind o arsura cu apa fierbinte, 15% din corpul micutei a fost afectat. Si cea de-a doua victima a neglijentei parintilor a fost transportata la spital in Craiova.

(M.D.)

Un barbat din Tirgu Jiu a baut insecticid

Ion Vladoiu, de 50 de ani, din Tirgu Jiu, a fost adus in stare grava joi noapte, in jurul orei 2.00, la Spitalul Judetean din localitate. Barbatul bause o sticla de insecticid. Din spusele rudelor, acesta amenintase de mai multe ori ca se sinucide. El a avut noroc, fiind gasit la timp de catre sotia sa si transportat la spital, unde a fost internat la sectia reanimare. Surse din cadrul Spitalului Judetean Tirgu Jiu sint de parere ca starea pacientului este destul de grava, dar ca sint sanse de supravietuire.

(M.D.)

Directorul si contabilul AGROMEC – urmariti penal

Inspectoratul de Politie Judetean Olt a inceput de miercuri, 9 ianuarie, urmarirea penala impotriva lui Dumitru Ciobanu, in virsta de 53 de ani, din Slatina si Maria David, 58 de ani, din Costesti – Arges. Cele doua persoane sint acuzate ca, in calitatea pe care au avut-o, el – director al SC Agromec SA Ganeasa, si ea – contabil sef al aceleiasi unitati, s-au sustras de la plata contributiilor la fondul de asigurari sociale, prin nevirarea sumei de 940 de milioane de lei. Celor in cauza le-a fost intocmit dosar penal.

(M.M)

Conducatorii auto nu prea trag pe dreapta

Serviciul Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Politie al judetului Dolj a organizat joi in Craiova o actiune de mare amploare pe linia respectarii regulilor de circulatie de catre pietoni si conducatorii auto. Postati in locurile aglomerate, in intersectii si, mai ales, in preajma unitatilor scolare, zeci de politisti de la circulatie din comunele si orasele judetului le-au dat o mina de ajutor colegilor craioveni pentru a asigura fluenta traficului. A fost simulata si o coloana oficiala pe ruta Filiasi-Craiova, pentru a observa in ce masura soferii ii acorda prioritate, observindu-se ca multi conducatori auto nu se sinchisesc sa traga pe dreapta in asemenea situatie.

(A.D.)

Porc furat gasit intr-un taxi

Trei persoane au incercat sa scape basma curata dupa ce au furat si sacrificat un porc de peste 100 de kilograme. Din pacate pentru ei, actiunea a fost un esec. O patrula din cadrul Politiei orasului Bals a oprit, in noaptea de 8 spre 9 ianuarie, cu ocazia unui control de rutina, un autoturism marca Dacia Nova, avind numarul de inmatriculare OT-02-MOB, proprietate a firmei SC MOBIL TAXI SRL din Slatina, condus de Stefan Moraru, de 22 de ani. In masina erau trei persoane, dintre care una a reusit sa fuga in momentul efectuarii controlului. Alaturi de sofer a mai fost insa retinut Marin Crangus, de 31 de ani, din comuna Milcov. Politistii din Bals au descoperit pe bancheta din spate a autoturismului un porc sacrificat, avind o greutate de aproape 110 kilograme. Cercetarile desfasurate ulterior au stabilit ca hotii tocmai sustrasesera „grasunul“ de la domiciliul unei femei din Bals, Lizica Barbu. Cea de-a treia persoana, care fugise in timpul controlului, a fost identificata ca fiind Marin-Tudor Eremia, de 21 de ani, din Slatina. Cercetarile continua cu Marin Crangus in stare de retinere, actionindu-se totodata pentru prinderea lui Marin-Tudor Eremia. Prejudiciul, in valoare de 5.500.000 de lei, a fost recuperat.

(M.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS