21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSeful Postului de Politie Simnicu de Sus - implicat intr-un grav accident de circulatie

Seful Postului de Politie Simnicu de Sus – implicat intr-un grav accident de circulatie

• Seful Postului de Politie din comuna doljeana Simnicu de Sus a lovit cu masina doi oameni • Unul dintre cei accidentati a decedat in spital • Dupa efectuarea necropsiei, organele de cercetare penala urmeaza sa se pronunte asupra vinovatiei soferului

Constantin Ivan, de 74 de ani, din comuna doljeana Simnicu de Sus, a plecat vineri, 21 decembrie, sa faca rost de niste vreascuri pentru foc. Dupa ce a taiat citeva crengi din pomii aflati pe terenul sau, le-a incarcat intr-un carut si s-a intors catre casa. In fata portii s-a oprit sa stea de vorba cu un vecin, Marian Sirbu, de 30 de ani. Acolo s-a intimplat nenorocirea. Din spate a venit o Dacie 1300 alba, cu numarul de inmatriculare DJ-04-EDV, care a lovit in plin carutul plin cu vreascuri, care i-a doborit la pamint pe cei doi. La volanul autoturismului era plt. adj. Ionel Ionescu, seful postului de politie din comuna.

„Mi-a taiat calea…“

„Veneam din satul Izvor catre sediu. Se inserase. Pe acostament l-am zarit pe batrinul Ivan cu un carut dupa el. Cind am ajuns aproape de el, mi-a taiat calea, incercind sa ajunga pe celalalt trotuar. Desi nu aveam viteza, am lovit caruciorul, care l-a doborit pe batrin si pe cel care-l insotea. Desi n-au vrut, i-am dus la Spitalul Clinic nr.1 Craiova, unde medicii le-au facut citeva radiografii si mi-au spus ca n-au nimic, dar ca pe batrin ar fi bine sa-l interneze pentru a-l tine sub observatie“, a mentionat plt. adj. Ionel Ionescu. In aceeasi noapte, Constantin Ivan a intrat in coma. Operat a doua zi de neurochirurgul Alexandru Camenita, care i-a eliminat hematomul voluminos de emisfera stinga, batrinul n-a putut fi salvat. A decedat pe patul de spital in ziua de 26 decembrie.

„Ar fi putut sa-l evite…“

Cristinica Florea, fiica lui Constantin Ivan, crede ca seful de post ar incerca sa musamalizeze fapta comisa: „Mi se pare foarte ciudat ca nimeni de la Politie sau de la Parchetul Militar n-a venit sa ne intrebe de accident. E ceva necurat la mijloc… Consider suspecta si atitudinea plutonierului adjutant Ionescu, care s-a oferit imediat sa suporte cheltuielile de inmormintare, sa obtina toate aprobarile legale – sa se ocupe chiar si de autopsie – si sa-i plateasca mamei mele o suma de bani drept compensatie. Cred ca politistul are partea lui de vina pentru ca ar fi putut sa-l evite pe tata si de aceea ar trebui sa suporte consecintele, dar mi-e frica sa nu se musamalizeze totul“.

Politia a demarat deja cercetarile privind stabilirea conditiilor producerii accidentului, urmind sa stabileasca si gradul de vinovatie a conducatorului auto. Despre presupusa lui vina, plt. adj. Ionel Ionescu a declarat: „Daca sint vinovat sau nu, eu nu ma pot pronunta. Asta doar sefii mei si procurorii militari vor decide“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS