23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn tata si cele doua fiice ale sale - accidentati in timp ce se dadeau cu sania

Un tata si cele doua fiice ale sale – accidentati in timp ce se dadeau cu sania

Un barbat si trei fete cu virstele intre noua si 11 ani (dintre care doua erau fiicele sale) au fost raniti de o soferita intr-un accident petrecut marti, 25 decembrie, in jurul orei 16.40, la intrarea in satul Salcia dinspre Plesoiu. Florentina Pitigoi, de 36 de ani, director comercial la o importanta firma din municipiu, conducea un autoturism Dacia papuc 1400 cu numarul de inmatriculare OT-24-RAI si tocmai plecase din Slatina, dorind sa ajunga la citiva prieteni pentru a petrece impreuna searade Craciun. La un moment dat, cind se pregatea sa intre in satul Salcia, din cauza unei portiuni cu polei pe care nu o sesizase la timp, aceasta a pierdut controlul volanului si a intrat pe contrasens, s-a rasucit de citeva ori, apoi a izbit cu partea dreapta o sanie trasa de Dan Andrei, de 37 de ani, din localitate. O data cu acesta au mai fost lovite si trei fete care se aflau in acel moment pe sanie: doua erau fiicele sale – Daniela Andreea Andrei, de 11 ani, si Cristina Andrei, de noua ani, iar cea de-a treia fata era o prietena a fiicelor lui, Izabela Viziru, de zece ani.

In urma impactului, victimele au fost aduse cu doua ambulante la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Slatina. In prezent, din cele patru victime sint internate in spital doar Dan Andrei (traumatism forte membru inferior sting, fractura cominutiva, platou tibial, peroneu extremitate proximala) si fiica mai mare a acestuia, Daniela Andreea (fractura maleora peroniana pe partea stinga). Fiica mai mica si cea de-a treia victima au scapat, din fericire, cu citeva leziuni usoare. Autoarei accidentului i s-au recoltat probe de singe in vederea stabilirii alcoolemiei, fiind cercetata in prezent in stare de libertate.

„Nu-mi vine sa cred ca s-a intimplat asa ceva!“

Dan Andrei nu si-ar fi inchipuit niciodata ca va intra in spital tocmai in ziua de Craciun. In legatura cu ceea ce s-a intimplat, acesta a declarat, la putin timp dupa accident: „Ma plimbam cu fetele mele si cu o prietena de-a lor pe marginea strazii, tragindu-le pe o sanie. Rideam, ne distram, cind, deodata, am vazut cum o masina se indreapta direct spre noi. Am cautat sa intru si mai mult in sant, dar… degeaba. Ne-a lovit in plin“.

Medicul de garda de la Unitatea de Primiri Urgente a spitalului slatinean, dr. Cornel Fulga, a declarat ca starea lui Dan Andrei este acum stabila. Din cauza ranilor suferite, acesta, inginer la o firma de constructii din Slatina, va sta in spital cel putin o luna. El este insa multumit ca fiicele lui si prietena acestora au scapat totusi, usor. „Putea fi mult mai grav!“, spune acesta. Revelionul 2002 ii va gasi pe Dan Andrei si pe fiica acestuia, Daniela Andreea, in spital.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS