19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRetea internationala de traficanti de masini de lux - anihilata

Retea internationala de traficanti de masini de lux – anihilata

O retea extinsa de hoti si traficanti de autoturisme de lux, furate din Occident si valorificate in Romania, a fost anihilata in noaptea de 22 spre 23 decembrie, de cadrele Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Craiova, in colaborare cu Serviciul Politiei de Interventie Rapida Mehedinti si cu Politia de Frontiera.

In Vama Portile de Fier I, pe sensul de intrare in tara, politistii i-au depistat pe Bogdan Emanuel Paraschiv, de 26 de ani, din Bucuresti, fara ocupatie, cetatean roman, si pe Ionut Vesefrid, de 46 de ani, cu domiciliul in Tel Aviv-Israel, cu resedinta in Bucuresti, sector 5, posesor al unui pasaport turistic eliberat de autoritatile israeliene din Ashdod, la 22.11.1998. Cei doi intentionau sa introduca in tara un autoturism marca Mercedes C220, cu numarul WI-F-7148, inmatriculat in circulatie in Germania, la data de 19.11.2001. In aceeasi noapte au mai fost prinsi Mantio Coscarella, de 44 de ani, din Cosenza-Italia, avind resedinta in Bucuresti, str. Rotunda, posesor al unui pasaport eliberat la 30.05.2001 de Ambasada Italiei la Bucuresti, si Patrick Felice, de 27 de ani, din Mons-Belgia, domiciliat in localitatea Domanico-Cosenza, posesor al unui pasaport eliberat de Chestura din Cosenza – Italia, de profesie zidar, condamnat in Italia pentru detinere ilegala de arma. Mario Coscarella intentiona sa introduca in Romania un autoturism marca Mercedes C220, cu numarul MH-AN-8038, inmatriculat in circulatie in Germania, la data de 19.11.2001. Patrick Felice se afla in vama cu un autoturism Opel Vectra cu nr. BT-097-VA, inmatriculat in Roma – Italia, in anul 2001.

Autoturismele de lux erau vindute cu zeci de mii de marci

Din reteaua de traficanti mai faceau parte Sorin Mihaila, de 25 de ani, Florin Dulgheru, de 22 de ani, si Silviu Stefan, de 26 de ani, toti din Bucuresti si fara ocupatie. Acestia au fost prinsi la Motelul Continental din Gura Vaii, aflat in vecinatatea punctului vamal.

Cercetarile intreprinse au stabilit ca toate cele trei autoturisme au fost inchiriate de la firme din Germania si Italia, in numele cetateanului spaniol Marius-Liviu Stefan, de 46 de ani, cu domiciliul in Plaza de la Floras, Leganes – Spania, asa cum rezulta din adresa Interpol, care a efectuat verificarile respective.

Dupa inchiriere, traficantii au intocmit documente false, in baza carora cele trei autoturisme au fost aduse in Romania pe ruta Germania-Austria-Italia-Grecia-Macedonia-Iugoslavia, urmind sa fie valorificate la preturi cuprinse intre 30.000 si 40.000 DM. Politistii spun ca exista indicii ca pasaportul lui Marius Liviu Stefan este fals si ca, de fapt, acesta este fratele lui Silviu Stefan, depistat la Motelul Continental. Cele trei autoturisme si documentele insotitoare au fost ridicate si indisponibilizate in Vama Portile de Fier I.

Traficantii sustin ca sint doar niste simpli transportatori

Italianul Mario Coscarella a introdus in Romania, in ultimele patru luni, prin acelasi mod de operare, doua autoturisme BMW, doua autoturisme Mercedes, un autoturism Audi si un autoturism Jeep. Procedind la fel, Bogdan-Emanuel Paraschiv si cetateanul romano-israelian Ionut Vesfrid au introdus in Romania in ultimele sase luni sapte autoturisme marca Mercedes.

Unii dintre cei anchetati au declarat ca fac parte din acelasi grup infractional, dar ei reprezinta doar segmentul transportatorilor, primind, pentru fiecare autoturism adus in Romania, intre 1.500 si 2.000 de marci

In noaptea de duminica spre luni, anchetatorii i-au retinut pe Mario Coscarella, Patrick Felice, Bodgan Paraschiv si Ionut Vesfried. Pe 24 decembrie, ei au fost arestati preventiv, pentru o perioada de cinci zile, de catre procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Mehedinti, sub acuzatiile de furt, fals material si uz de fals. Procurorii vor extinde cercetarile pentru identificarea tuturor autoturismelor introduse in Romania si pentru elucidarea tuturor imprejurarilor in care a actionat filiera traficantilor de autoturisme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS