24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMos Craciun a poposit ieri la 450 de familii sarmane

Mos Craciun a poposit ieri la 450 de familii sarmane

Ieri a fost prima zi in care Mos Craciun, trimis de tine prin intermediul Gazetei de Sud si Radio Sud, a ajuns in casele oltenilor saraci, sa le faca Sarbatorile mai bune si sa le aduca un strop de caldura sufleteasca si de speranta. Cinci masini incarcate cu daruri au plecat inainte de rasaritul soarelui pe drumurile inzapezite ale comunelor doljene.

Si cu prima poarta deschisa, si cu primul zimbet de copil rasarit dupa plasa plina cu bunatati, tinuta strins la piept, ca pe o comoara, toate au capatat rasplata: orele petrecute in strada la -12 grade Celsius, vinzind felicitari, gesturile craiovenilor generosi, care nu au ramas indiferenti la actiunea noastra, caldura cu care au raspuns artistii chemati sa ni se alature.

Eforturile noastre si ale tuturor craiovenilor cu suflet bun au fost din plin recompensate. Am amutit de emotie in fata unor gesturi ca acela al unei batrine din comuna Teslui, care s-a asezat in genunchi plingind, sau a luminii din ochii copiilor care asternusera in scrisorile trimise Mosului toate sperantele lor copilaresti si toata nevoia de a crede. „Este toata a mea?!“, se minuna micutul Marian Croitoru din Bulzesti in fata plasei cu dulciuri, neindraznind parca sa se bucure. … „Si mi le dati degeaba, muica?!“, intreba neincrezatoare Catalina Ciocea, o batrina de 91 de ani, cu o pensie de 141.000 de lei.

Si la sfirsitul unei zile obositoare am realizat ca, de fapt, cei care au primit cel mai mult sintem noi si, prin noi, toti oamenii care ni s-au alaturat in actiunea umanitara „Mos Craciun vine trimis de tine!“. Sintem mai bogati cu zeci de zimbete de copil, am primit binecuvintarea acelor batrini care sint atit de aproape de Dumnezeu, pentru ca El este tot ce le-a mai ramas, si am adunat in suflet soare pentru toate iernile care vor veni de acum inainte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS