15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi barbati si-au spart capetele la aceeasi ora si in acelasi mod

Doi barbati si-au spart capetele la aceeasi ora si in acelasi mod

• Unul a murit dupa ce o schija din piatra polizorului la care isi ascutea cutitele i-a facut capul praf • Altul este in coma dupa ce l-a lovit in cap un vibrochen pe care-l prelucra la strung • Ambele accidente s-au petrecut la ora 14.00 si din acelasi motiv: superficialitatea

Sabin n-a apucat sa-si taie porcul

In aceste zile, cind tot romanul asteapta cu bucurie sosirea Craciunului, asupra familiei Banita, din satul Comosteni, comuna Gingiova – Dolj, s-a abatut un blestem.

Sabin Banita, de 32 de ani, asistent veterinar la dispensarul din comuna, se pregatea miercuri, in jurul orei 14.00, sa taie porcul, dupa datina crestina. Fetitele sale, una la gradinita, iar cealalta la scoala primara, asteptau cu mare bucurie ca tatal sau sa taie porcul de Craciun. Sabin s-a dus sa-si ascuta cutitele la un polizor improvizat. Utilajul functiona cu un motor vechi de la o masina de spalat. Piatra polizorului s-a facut tandari, iar o bucata l-a lovit pe Sabin in cap, omorindu-l pe loc. Barbatul nu a folosit echipament de protectie, iar polizorul nu era prevazut cu aparatoare. In urma lui Sabin Banita au ramas doua fetite orfane, iar in loc de bucuriile Craciunului, doliu si lacrimi in casa.

Paul n-a apucat sa finiseze arborele cu bucluc

Concomitent cu nenorocirea abatuta asupra familiei Banita, un alt oltean patea un lucru similar. Paul Prodescu, de 47 de ani, era strungar in cadrul coloanei auto a Exploatarii Miniere din Copaceni – Cerna, judetul Vilcea.

In acea zi, acesta efectua o operatie de rectificare a unui arbore cotit, la strungul sau. El nu folosea echipamentul de protectie, iar aparatoarea strungului era data la o parte. Butucul de fier s-a desprins din mandrina si l-a lovit in frunte pe Paul Prodescu. Colegii sai au anuntat ambulanta, care l-a transportat la Spitalul Clinic nr.1 din Craiova. Ieri, Paul Prodescu era tot in coma profunda. El a fost internat la sectia de terapie intensiva, cu diagnosticul dilacerite (creier rupt) frontale bilaterale intinse, fracturi multiple cu denivelare frontoparietale dreapta. Dr. Alexandru Camenita a spus ca partea frontala a creierului sau a fost facuta praf si ca a fost necesar sa i se scoata cele doua bucati rupte din creier. „Foarte rau este faptul ca a aspirat suc gastric si singe, dar are sanse sa supravietuiasca“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS