12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPresedintele Ion Iliescu a fost primit intr-o audienta privata de Papa Ioan Paul al ll-lea

Presedintele Ion Iliescu a fost primit intr-o audienta privata de Papa Ioan Paul al ll-lea

Presedintele Ion Iliescu a fost primit ieri-dimineata, intr-o audienta privata, de Papa Ioan Paul al ll-lea. Seful statului roman a fost primit de Sanctitatea sa in biblioteca, iar intilnirea a durat 20 de minute.

Papa Ioan Paul al ll-lea i-a primit apoi intr-o audienta generala speciala pe membrii delegatiei romane. In cadrul acestei intrevederi, Suveranul Pontif a evocat vizita pe care a facut-o in Romania in 1999. El si-a amintit de intilnirea cu Patriarhul Teoctist.„Profit bucuros de aceasta oportunitate de a reinnoi expresia gratitudinii mele fata de poporul roman, pentru aleasa ospitalitate ce mi-a fost rezervata in acea vizita“, a declarat Papa Ioan Paul al ll-lea, in limba romana. Papa a apreciat activitatea Romaniei in indeplinirea presedintiei in exercitiu a OSCE, in special pentru stabilirea valorilor spirituale si a libertatii religioase in regiune. Sanctitatea sa a urat sarbatori fericite romanilor si intregii comunitati crestine.

Presedintele Ion Iliescu a apreciat faptul ca bradul de Craciun de la Vatican este oferit pentru prima data de o tara ortodoxa drept o dovada a unitatii dintre Bisericile Catolica si Ortodoxa. Presedintele Academiei Romane, Eugen Simion, i-a oferit Papei insemnele de membru de onoare al academiei, ca un omagiu pentru eminenta opera spirituala inchinata lumii contemporane si ca recunostinta a modului in care onoreaza poporul roman, traditiile si cultura lui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS