22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDecembrie - luna cind fetitele de la bara se dezbraca pentru un an

Decembrie – luna cind fetitele de la bara se dezbraca pentru un an

Apropierea Sarbatorilor de iarna ne duce cu gindul, pe cei mai multi dintre noi, la petrecerea timpului alaturi de cei dragi, dar si la odihna si relaxare. Exista insa si categorii sociale pentru care Sarbatorile reprezinta o adevarata „mana cereasca“, din punct de vedere financiar. Si, daca cersetorii incearca sa stirneasca, in aceasta perioada, mai multa mila decit in toate celelalte luni ale anului, pentru un cistig substantial, tot pentru bani, stripteuzele din Severin vor „lustrui“ barele pe care danseaza, pina cind acestea se vor inrosi mai ceva ca haina lui Mos Craciun. Pentru ca luna decembrie vine pentru ele cu „cadouri“ care se pot transforma in lei la casele de schimb valutar.

In luna cadourilor, atit fetitele, cit si pestii, daca acestea ii au, sint pusi sa faca afaceri. Si asta, deoarece fiecare zi pierduta din decembrie inseamna cel putin o saptamina obisnuita de „tras din greu“ la bara sau in paturile clientilor. In aceasta luna, nici politia nu mai e un pericol, ci poate doar un inconvenient. Nu te poate nici amenda, in cazul in care te opreste si ajunge la concluzia ca nu esti cu prietena ta, dar fetele pot fi amendate cu un milion de lei pentru prostitutie.

De cele mai multe ori insa, amenda nu depaseste 200-300.000 de lei. De fapt, politia abia daca mai reactioneaza in asemenea cazuri. Asa ca toata lumea pare sa te indemne la un singur lucru: sa ai parte de o noapte de decembrie „fierbinte“.

„Daca nu cistigam bine luna asta, iesim in pierdere tot anul viitor…“

Din vara, cind terasele concurau barurile de noapte, si pina la caderea primilor fulgi de zapada, in Drobeta Turnu Severin s-a mai inchis un local cu program de striptease, dar alte doua i-au luat locul. Asta inseamna ca, „in bransa“, lucrurile nu merg atit de rau. Fiecare astfel de „lacas“ a fost pregatit pentru cea mai profitabila luna a anului. Interioarele au fost redecorate, iar fetele mai uritele au fost schimbate. „In general, dansatoarele cistiga 15-20% din consumatia unui client, asa ca totul consta in stimularea consumului. Unii dintre clienti prefera un tip de distractii, altii prefera sa plece cu fetele acasa. La o taxa pe profit de aproximativ 60%, e clar, cei prezenti trebuie sa consume. Preturile sint mai mari decit in alte localuri. Un gin tonic costa 87.000 de lei, o sampanie se poate cumpara cu 255.000 de lei, dar tarifele variaza, in functie de <> fetelor. Daca stiu cum sa-l duca, nici nu stie cind a trecut timpul si i s-au dus banii. Daca nu cistigam in luna asta, cind majoritatea sint dispusi sa se distreze, iesim in pierdere tot anul viitor“, a spus patronul unui local de noapte din Severin.

Cadoul de Craciun

Mihaela, de 19 ani, din Resita, face striptease de doi ani. La inceput a facut-o din lipsa de bani si pentru a-si ajuta familia. Acum o face din convingere. A dansat prima oara in Macedonia, dar a revenit in tara dupa citeva luni. Acum, dupa ce a trecut prin localuri din Timisoara, Arad si Caras-Severin, danseaza intr-un bar de noapte din Turnu Severin. „A fost un chin, acolo, la macedoneni. Banii ii oprea patronul, iar noi, fetele, nu aveam decit bani de buzunar, mincare si cazare. Ne mai dadea sa ne luam cite ceva de imbracat, un chilot, un sutien, dar cam atit. Am avut noroc, ca am plecat la timp, ca au fost citeva fete cu mine, care au patit-o. Le-au vindut unor proxeneti si nu mai stiu nimic de ele“, a spus Mihaela.

Mama ei stie ca face parte dintr-un grup de dansatori, nu ca face striptease. Gindul ei este sa cistige multi bani, in decembrie, bani care sa-i permita sa plece la Resita. Daca va putea sa gaseasca ceva convenabil, spune ca va ramine acasa: „Ar fi cel mai frumos cadou, pe care mi l-as putea face singura de Mos Craciun. Am cam obosit, numai cu programul de noapte. Cistig destul de bine, dar e o meserie destul de solicitanta. Recunosc ca mai ies si cu clientii, dar pe sume mai mari, de la 70 la 100 de marci, in sus. La noi in bransa e si o vorba: in luna decembrie sau niciodata. Adica, ori dai tot ce poti acum, ori muncesti ca proasta toate celelalte 11 luni ale anului“. Fetitele „de pe trotuar“ si-au pregatit si ele hainele de sarbatoare si s-au postat deja in fata magazinelor de lux, doar-doar le va agata cineva. Pentru ca, asa cum au observat in anii trecuti, in luna decembrie, Mosul vine intotdeauna incarcat cu daruri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS