22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Stiri diverse

Eugen Maruta, premiat la Festivalul National de Poezie

In urma cu doi ani a intrat pe usa redactiei Gazetei de Sud din Tirgu Jiu un tinar care mi-a adresat urmatoarele cuvinte: „Sint student la Jurnalistica. Pot sa fac practica la dumneavoastra?“. De atunci nu s-a mai oprit din scris. Multi au trecut pe la Gazeta de Sud, insa putini au fost cei care au putut sa faca fata cerintelor celui mai profesionist ziar din Oltenia. Acest tinar a trecut cu bine peste toate obstacolele, devenind Eugen Maruta, un nume de care acum multa lume tine cont. Si nu este vorba de o intimplare. Premiile pe care le-a obtinut la diverse concursuri confirma talentul colegului nostru. Simbata, chiar de ziua sa de nastere, a fost premiat la Festivalul National de Creatie Literara, care s-a desfasurat la Timisoara. Premiul a constat in publicarea unui volum de poezii – „Ultima expresivitate literara“.

(C.C.)

O severineanca s-a jucat „alba-neagra“ cu politistii

Lavinia M., de 43 de ani, din Drobeta Turnu Severin, a incercat sa-i pacaleasca pe politistii mehedinteni, declarind ca a fost jefuita. Ea le-a spus organelor de ancheta ca, in timp ce se deplasa spre policlinica din municipiu, a fost acostata de un individ necunoscut, care i-a smuls poseta din mina si cerceii din urechi. In urma cercetarilor efectuate, politistii au ajuns la concluzia ca femeia si-a pierdut banii – aproximativ 150.000 de lei – si perechea de cercei la un joc de „alba-neagra“. Ea a inventat jaful ca sa nu se faca de ris in fata familiei. Pentru fapta sa, Lavinia M. risca o amenda contraventionala, pentru practicarea de jocuri ilegale, dar poate fi acuzata si de denuntare calomnioasa.

(D.L.)

Tiganii se dau in spectacol

Partida Romilor Gorj, in colaborare cu Teatrul „Elvira Godeanu“ din Tirgu Jiu, va organiza dupa Sarbatori un spectacol numit „Madona din dud“. Spectacolul se vrea literar, artistic si coregrafic. Presedintele romilor, Nelu Pavel, a declarat ca, prin aceasta initiativa, se doreste popularizarea actiunilor culturale in rindul membrilor etniei: „Sper ca asemenea actiuni sa se desfasoare constant, dupa ce noul sediu al teatrului va fi dat in folosinta“.

(M.C.H.)

Noi locuri de munca

Fabrica de confectii „Cazanele Orsova“ a inaugurat, la sfirsitul saptaminii trecute, o noua sectie, creindu-se astfel 80 de noi locuri de munca, in special pentru cei care au absolvit cursurile profesionale organizate cu sprijinul Agentiei Judetene pentru Ocupare si Formare Profesionala Mehedinti. In anul 2002, societatea orsoveana va mai oferi alte 150 de locuri de munca.

(D.L.)

Lansare de nava la Orsova

Santierul naval Orsova a lansat la apa, la sfirsitul saptaminii trecute, cea de-a 88-a nava. Vasul, cu o capacitate de 4.500 de tone, este destinat transportului de containere si a fost construit pentru un armator olandez. Nava va ajunge la destinatie cu un impingator iugoslav. Pina la sfirsitul anului, santierul naval Orsova va mai lansa o nava pentru partenerii de afaceri olandezi.

(D.L.)

„Lyra Gorjului“ a implinit 99 de ani

Asociatia cultural-artistica „Lyra Gorjului“ a implinit recent 99 de ani. Vineri, 14 decembrie, incepind cu ora 18.00, la Muzeul Judetean a avut loc un spectacol pentru marcarea evenimentului. Au participat interpreti ai Filarmonicii „Oltenia“ din Craiova si au fost interpretate arii din compozitori celebri, precum Bach, Mozart, Ceaikovski si Verdi.

(A.M.)

29 de tamponari cauzate de polei

29 de tamponari cauzate de polei au avut loc in judetul Gorj, in ultimele doua zile. Cu toate ca angajatii de la Agentia Drumurilor Judetene si-au facut treaba in ceea ce priveste situatia drumurilor din judet, poleiul le-a facut necazuri soferilor.

(M.D.)

A alunecat in fata unei masini

Aurica Popescu, de 42 de ani, pompier la Detasamentul din Tirgu Jiu, a accidentat-o pe Maria Cristian, de 72 de ani, simbata, 15 decembrie, in timp ce conducea autoturismul Dacia 1310, cu numarul de inmatriculare GJ-23-AUR. Batrina era pe trotuar si, incercind sa traverseze, a alunecat din cauza poleiului in fata masinii. In urma impactului, a fost transportata la Spitalul „Tudor Vladimirescu“ din Tirgu Jiu.

(M.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS