10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVerificari „la singe“ in magazine, cofetarii si restaurante

Verificari „la singe“ in magazine, cofetarii si restaurante

La nivelul Prefecturii Olt functioneaza de marti Comitetul interministerial pentru supravegherea pietei produselor si serviciilor si a produselor de consum, conform OUG 97/2001. Comitetul este format din reprezentanti ai Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului, Directiei Sanitar-Veterinare, Inspectiei Sanitare de Stat si ai Inspectoratului Judetean de Politie.

Pentru ca oltenii sa aiba pe masa bucate proaspete si de buna calitate de Sarbatori, pina pe 7 ianuarie se vor efectua mai multe controale la unitatile care produc, transporta si comercializeaza carne si produse din carne si la cele care au ca profil de activitate producerea si comercializarea produselor de patiserie-cofetarie.

Vor mai fi verificate unitatile de alimentatie publica in care se organizeaza mese festive, unitatile de alimentatie colectiva, precum si centrele de plasament, caminele de batrini si cantinele scolare.

In Mehedinti s-au acrit prajiturile

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Mehedinti, cu sprijinul Garzii Financiare, a Directiei Sanitar-Veterinare si a Inspectoratului Scolar Judetean, au controlat ieri mai multe patiserii si laboratoare ale acestora din Drobeta Turnu Severin. S-au constatat numeroase nereguli, printre care lipsa autorizatiei sanitare de functionare, dar si a celei sanitar-veterinare.

In laboratorul de cofetarie apartinind unei asociatii familiale severinene s-au gasit si conditii igienico-sanitare necorespunzatoare: podeaua era plina de resturi menajere, lipseau substantele de curatire, iar personalul avea echipamentul de protecte sanitara incomplet. De asemenea, materiile prime nu aveau documente de certificare a calitatii si etichete cu elementele de identificare-caracterizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS