12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBombardamente si confruntari violente la Tora Bora

Bombardamente si confruntari violente la Tora Bora

Bombardamente intense au avut loc ieri in regiunea Tora Bora, din estul Afganistanului, simultan cu confruntari violente intre fortele afgane si membrii Al-Qaida. In jurul prinzului, un bombardier a lansat cel putin zece bombe de mare putere care au explodat pe o creasta a Muntelui Meelawa, din lantul Muntilor Albi.

Bombele au cazut la aproximativ 500 de metri de un avanpost de comanda al fortelor locale afgane care ii asediaza pe combatantii straini ai Al-Qaida, in incercarea de a cuceri ultima lor pozitie de pe virful muntelui. Bombardamentele au fost numeroase. Cel putin sase bombe au fost lansate intr-o jumatate de ora, inainte de bombardamentul intensiv. Unul dintre cei trei comandanti ai fortelor locale afgane, Hazrat Ali, a declarat ca o suta de combatanti arabi sint regrupati in avanpostul de pe virful muntelui, tinta bombardamentelor masive. „Acum sint incercuiti de fortele noastre“, a precizat el.

In acelasi timp, in zona puteau fi auzite zgomote de lupte la sol, tiruri sporadice de arme usoare si de mitraliere, precum si citeva tiruri de mortier. Hazrat Ali si-a manifestat optimismul privind rezultatul luptelor. „Oamenii retelei Al-Qaida de la Tora Bora sint terminati“, a afirmat el. Referindu-se la eventuala prezenta a lui Osama bin Laden in vreunul din avanposturile controlate de Al-Qaida, el a declarat ca liderul musulman nu se afla in locul vizat de bombardamentele de ieri-dimineata. „Probabil, el este in alta parte“, a apreciat acesta.

Hazrat Ali a declarat ca fortele sale au confiscat numeroase arme apartinind combatantilor Al-Qaida, inclusiv armament greu, gasit in buncare. El nu a dezmintit prezenta fortelor speciale americane la sol, dar a precizat ca acestea nu coopereaza cu trupele afgane pentru gasirea lui bin Laden. De asemenea, el a dat asigurari ca fortele americane nu se afla in regiunea de conflict pentru a ghida raidurile aviatiei americane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS