12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAtragerea de capital american in sectorul de aparare si energetic

Atragerea de capital american in sectorul de aparare si energetic

Ministrul industriei si resurselor, Dan Ioan Popescu, a discutat ieri cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Michael Guest, despre posibilitatea atragerii de investitori americani in sectorul energetic si in industria de aparare romaneasca, se arata intr-un comunicat al Ministerului Industriei. Cei doi oficiali au mai dezbatut problema optimizarii cadrului de reglementari privind atragerea investitorilor straini in Romania, precum si masurile care trebuie avute in vedere pentru intensificarea relatiilor intre cele doua tari din punct de vedere economic si comercial.

Valoarea totala a investitiilor straine subscrise la capitalul social al societatilor comerciale in Romania se ridica, la sfirsitul lunii septembrie a acestui an, la 7,2 miliarde dolari.

Statele Unite ocupa locul al patrulea in clasamentul principalelor tari de provenienta a capitalului strain din Romania, cu 8,1% din volumul total. Prima pozitie este ocupata de Olanda, cu 14,5%, urmatoarele locuri apartinind Germaniei, cu 10,2%, si Frantei, cu 9,2%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS