17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRomanii, cei mai tari politisti olandezi

Romanii, cei mai tari politisti olandezi

Grupuri de infractori provenind din Bulgaria au invadat centrul Amsterdamului, iar fiecare e specialist in alta „disciplina“, relateaza cotidianul olandez Het Parool. Seful Politiei din Amsterdam, Ad Smit, spune ca bulgarii cunosc la perfectie legislatia olandeza si sint foarte bine organizati. Intrebat cu ce probleme noi va fi confruntata politia olandeza din partea romanilor, care nici ei nu vor mai avea nevoie de viza, de la 1 ianuarie, seful politiei afirma ca romanii creeaza deja foarte multe probleme, chiar daca au inca nevoie de viza.

Politistii din Amsterdam au detectat patru metode diferite de lucru pe care romanii si bulgarii si le-au impartit, pentru a nu intra in conflict: in timp ce romanii se dau drept agenti de politie olandezi, bulgarii conduc adevarate echipe de hoti de buzunare. A treia metoda folosita foarte des de bulgari este schimbul valutar. Acestia se ofera sa schimbe bani in centrul Amsterdamului, dupa care fug cu ei. O alta metoda depistata de politisti este practicata de femei.

Doamnele seduc barbatii in baruri, dupa care le fura portofelul si telefonul mobil si dispar. In cazul acesta, agentii olandezi nu pot spune cu exactitate daca femeile provin din Bulgaria sau din Romania; in cazul politistilor falsi insa, seful Politiei din Amsterdam e sigur ca metoda este suta la suta romaneasca. El afirma ca victimele sint intotdeauna turistii japonezi, pe care romanii ii abordeaza, se recomanda drept politisti olandezi in civil, dupa care le fura banii si o iau la fuga. Olandezii au aflat in cele din urma si de ce romanii ii aleg constant pe japonezi. „In Tara Soarelui Rasare cetatenii sint obligati sa aiba acte de indentitate asupra lor si sint obisnuiti cu astfel de controale pe strada. Turistii din alte tari ar deveni imediat suspiciosi daca ar fi astfel abordati“, crede comisarul Ad Smit, seful Politiei din Amsterdam. El spune ca faptasii le vorbesc foarte politicos victimelor, dupa care, cu un truc aparte, le iau bancnotele de sute de dolari pe care japonezii le au cu ei si le inlocuiesc rapid cu bancnote de un dolar.

Romanii sint numarul unu pe „piata hotilor“ din Amsterdam

Ad Smit afirma ca acest delict tipic romanesc e numarul unu in categoria infractiunilor inregistrate in ultima vreme la Amsterdam. Desi ultimii agenti falsi care au fost prinsi saptamina trecuta sustineau ca sint bulgari, in cele din urma s-a dovedit ca acestia erau romani.

Bulgarii se mentin insa pe primul loc la furtul din buzunare. Pina acum, politia olandeza a arestat peste 50 de bulgari prinsi in actiune. Ei sint mereu acompaniati de copii, care sint de fapt adevaratii infractori. Daca sint prinsi, ei incep sa tipe si atunci mama sau tata apar din multime si, ca adevarati cunoscatori ai legislatiei olandeze, spun ca in aceasta tara este interzisa pedepsirea copiilor sub 12 ani. Bulgarii cunosc legea mai bine decit majoritatea cetatenilor olandezi. Stiu, de exemplu, ca aceia care sint prinsi pentru prima oara cu astfel de delicte si nu au antecedente penale nu sint arestati. Acest lucru i-a determinat pe politistii olandezi sa incheie o mica intelegere cu justitia, care sa le permita sa-i aresteze totusi pe faptasi. Olandezii se gindesc deja la masuri legislative speciale pentru est-europenii care comit astfel de delicte pe teritoriul Olandei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS