22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Petardierii“ pot ajunge dupa gratii

„Petardierii“ pot ajunge dupa gratii

Persoanele care incalca legea privind folosirea petardelor si a artificiilor zgomotoase in perioada Sarbatorilor de iarna pot primi amenzi de zeci de milioane de lei sau pot ajunge chiar dupa gratii. „Produsele pirotehnice nu se comercializeaza decit de persoanele fizice sau juridice autorizate de politie si cu avizul protectiei muncii.

Potrivit legii, folosirea petardelor si a altor materiale explozive nu este permisa decit in perioada 31 decembrie 2001 – 1 ianuarie 2002, iar comercializarea acestora, doar intre 27-30 decembrie. Nerespectarea reglementarilor legale se pedepseste cu amenda de la opt la 25 de milioane de lei si chiar cu inchisoare de la o luna la sase luni“, a precizat lt. col. Constantin Stoiculescu, seful Biroului arme, explozivi si substante toxice, din cadrul IJP Dolj. In ultimul timp, verificarile politistilor au scos la iveala numeroase nereguli privind detinerea si comercializarea de amestecuri pirotehnice de distractie.

Printre comerciantii care

s-au ales cu dosare penale se numara si Iulian Balteanu, administrator la SC MOLI SRL, si Viorel Voinea, administrator la SC VARACT SRL, la care au fost gasite mai multe cutii de petarde Corsar si Pirat, fara a avea autorizatiile legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS