22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCadavru deshumat, jefuit si incendiat

Cadavru deshumat, jefuit si incendiat

• In locul cadavrului femeii inmormintate au fost gasite doar oasele carbonizate • Caldararu Lucica nu a stat in cavou decit sase saptamini • Potrivit traditiei tiganesti, a fost inmormintata cu mai multe zeci de grame de aur si citeva milioane de lei • Tilharii i-au spart mormintul, au furat bijuteriile, banii si hainele si au dat foc moartei • Politistii sint pe urmele profanatorilor

Toata comunitatea tiganeasca din cartierul craiovean Popoveni a fost ieri zdruncinata dupa ce familia Caldararu a fost anuntata ca mormintul Lucicai a fost jefuit si incendiat. Tilharii au facut o bresa in placa de ciment a cavoului si au furat aur in valoare de aproximativ 80 de milioane de lei. Apoi au dat foc sicriului.

Caldararu Lucica a murit in urma cu o luna si jumatate, din cauza unei come diabetice. „Avea diabet, saraca, si a murit de tinara. I-am facut toate cele crestinesti si am inmormintat-o cum se cuvine. Cum e datina la noi, am ingropat-o cu galbenii si cu aurul pe care l-a purtat cit a trait: patru inele, cercei, o salba cu patru galbeni mici si un Napoleon, un medalion, totul in valoare de 80 de milioane de lei. I-am pus si bani in tron, ca asa se face, cinci-sase milioane“, a spus Marita Hirta, fiica decedatei. De atunci, membrii familiei s-au dus aproape in fiecare zi sa-i aprinda o luminare si chiar au angajat o batrina care statea linga cimitir sa-i ingrijeasca mormintul.

Cavoul Lucicai era in flacari

Ieri-dimineata, in jurul orei 7.30, Aurel Corzan, unul dintre localnici, a trecut, ca de obicei, pe la cimitir: „I-am aprins o luminare copilului meu, care este decedat. Cind sa plec, am vazut iesind flacari dintr-un mormint. La inceput am crezut ca s-a aprins vreo hirtie de la o luminare, dar cind m-am apropiat am ramas inmarmurit. Ardea cavoul Lucicai. Tocmai trecea un vecin spre serviciu si l-am rugat sa anunte familia moartei.“ Fara sa le vina sa creada ca se poate intimpla asa ceva, toti tiganii au dat fuga la cimitir si a fost anuntata politia.

Profanatorii sparsesera o placa a cavoului intr-un colt si patrunsesera in mormint. Au desfacut capacul sicriului si au furat toate bijuteriile ingropate o data cu cadavrul. La iesire au dat foc sicriului si s-au facut nevazuti. Din corpul Lucicai Caldararu nu au mai ramas decit citeva oase calcinate, fumeginde inca atunci cind mormintul a fost desfacut. In interior nu au mai fost gasite decit doua tuburi de spray arse, desi familia sustine ca la capatiiul moartei nu a fost pus decit un singur tub.

„Aia care au facut asta nu sint oameni, sint bestii!“

Tiganii din Popoveni spun ca niciodata nu au auzit sa se intimple asa ceva. „Am auzit ca s-au mai spart morminte, s-au mai furat lucrurile mortilor, dar sa-i dea foc? Aia care au facut asta nu sint oameni, sint bestii! Macar sa-i fi furat aurul si tot ce avea cu ea, dar sa o fi lasat intreaga, nu sa o arda“, a spus Lucica Hirta, nora celei decedate. Lucratorii Sectiei 2 Politie au inceput imediat cercetarile pentru prinderea tilharilor. La fata locului a fost dus chiar si un ciine-lup, pentru a lua urma profanatorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS