11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlimente alterate la un centru de plasament din Slatina

Alimente alterate la un centru de plasament din Slatina

In cursul lunii noiembrie, in urma deficientelor constatate in timpul controalelor, inspectorii Inspectiei Sanitare de Stat(ISS) Olt au scos de la vinzare 134,2 kilograme de alimente. Acestea prezentau o serie de nereguli de la legislatia igienico-sanitara in vigoare. In rindul agentilor economici unde a fost descoperita aceasta practica se numara: braseria SC FETON IMPEX SRL Slatina, SC LUIZA SRL Caracal (produse zaharoase), SC VINATORUL SRL Corabia, SC IONISPOL SRL Corabia (produse zaharoase), SC PLUS SRL Corabia (carne tocata), CONSUMCOOP Bals (preparate din carne, fulgi de cartofi). La Centrul de Plasament „Prichindel“ din Slatina s-au gasit 130,6 kilograme de mixtura de cereale imbogatita cu sos de mere si banane care era alterata.

ISS Olt a suspendat temporar activitatea a sase agenti economici in luna noiembrie. Cauza acestei decizii o reprezinta gravele nereguli care au fost depistate in timpul controalelor.

Firmele care au activitatea suspendata sint: SC METRONOM SRL (produse de patiserie expirate), SC COMANESCU MARIA SNC (produse de cofetarie-patiserie), SC CRIDA SRL (produse alimentare), toate din Slatina, si AF TITINEGA, AF PANA DUMITRU din Brastavatu.

De asemenea, un chiosc alimentar amplasat in incinta Scolii din comuna Grojdibodu a fost inchis pina la remedierea deficientelor.

ISS Olt a aplicat in noiembrie 34 de amenzi contraventionale in valoare de 56 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS