10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVila lui Ceausescu de la Gura Vaii a fost preluata de Consiliul Judetean Mehedinti

Vila lui Ceausescu de la Gura Vaii a fost preluata de Consiliul Judetean Mehedinti

Fosta vila prezidentiala a lui Nicolae Ceausescu, de la Gura Vaii, va fi preluata si administrata de Consiliul Judetean Mehedinti, in baza unei hotariri de guvern. Astfel, la articolul 1 al documentului, se prevede transferul acestui imobil, din proprietatea publica a statului si administrarea Ministerului Culturii si Cultelor, in proprietatea publica a judetului Mehedinti.

In perioada imediat urmatoare, consiliul judetean va prelua cladirea si va demara lucrarile de renovare, cu fonduri PHARE. „Imobilul isi va pastra destinatia initiala, dar avem in vedere sa punem acest obiectiv mai mult in valoare, avind in vedere dotarile existente acolo. Dorim sa realizam un punct de atractie turistica important pentru judet, care sa aduca mai multe incasari la buget“, a spus Constantin Zimtea.

Imobilul de la Gura Vaii a fost administrat, in anii trecuti, de catre Uniunea Scriitorilor din Romania, iar in ultima perioada, fusese concesionat unei firme de paza din Mehedinti. Contractele incheiate pentru sarbatorirea Revelionului la fosta casa de resedinta prezidentiala nu vor fi afectate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS