22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficanti de carne vie si de valuta falsa

Traficanti de carne vie si de valuta falsa

Politistii de la Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA) Craiova au inceput urmarirea penala impotriva lui Catalin Vintilescu, de 25 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, sub acuzatia de proxenetism si calauzire in vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat.

Dupa ce le-a recrutat pe surorile Georgeta si Madalina Cionac, din Cujmir-Mehedinti, Catalin Vintilescu le-a trecut ilegal granita in Iugoslavia, cu o barca, si le-a vindut cu 4.000 de dolari unei retele de proxeneti condusi de o persoana cunoscuta sub numele de Panaiotys. Reteaua in care era implicat Catalin Vintilescu mai cuprinde trei barbati, pe care politistii de la CZCCOA Craiova ii au sub urmarire. Ei au reusit sa treaca peste granita, pina in prezent, aproximativ 30 de fete, pe care le-au vindut unor proxeneti bosniaci sau greci, contra unor sume cuprinse intre 1.500-2.000 de dolari fiecare. „Cind vor fi gasiti si ceilalti trei din acest grup, vor fi trimisi in judecata. Avem in vedere alti aproximativ 12 barbati, care au fost implicati in activitati de acest gen“, a declarat col. Gheorghe Bica, seful CZCCOA Craiova.

Ieri, politistii din cadrul CZCCOA au retinut patru membri ai unei retele care se indeletnicea cu plasarea de valuta falsa in judetul Dolj. Este vorba despre trei tinere, printre care si craioveanca Natasa Iancu. Fetele erau coordonate de Tibi Baluta, iar asupra lor a fost gasita suma de 8.000.000 de lire italiene de provenienta suspecta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS