8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDin cauza lipsei de fonduri, salvarile nu sint dezinfectate zilnic

Din cauza lipsei de fonduri, salvarile nu sint dezinfectate zilnic

Salvarile apartinind Serviciului de Ambulanta Gorj nu pot fi dezinfectate in fiecare zi, din cauza lipsei de fonduri cu care se confrunta institutia. Operatiunea este efectuata doar la intrarea si iesirea din tura a celor care lucreaza pe salvari. Exista pericolul aparitiei unor boli transmisibile.

Pentru a preveni totusi aparitia unor probleme de acest fel, medicii sint echipati corespunzator. „Am avea nevoie de solutii de dezinfectie. Nu dispunem de banii necesari unei astfel de investitii. Stiu ca exista riscul aparitiei unor probleme de ordin biologic. In salvare exista oricind riscul imbolnavirilor. Sint tot felul de microbi. Nu avem bani sa dezinfectam zilnic ambulantele. Speram sa gasim solutii pentru rezolvarea acestei situatii. Mai avem bani de primit de la unele institutii“, a spus directoarea institutiei, Ana Duma. In prezent nu se intrevad posibilitati de remediere a situatiei.

Din acest motiv, angajatii de pe salvari intentioneaza sa introduca factorul biologic pentru incadrarea in munca. Medicii de pe ambulante spun ca exista riscul contractarii unor boli contagioase de la pacientii pe care ii transporta. In acest sens, pina la sfirsitul lunii decembrie va fi intocmita documentatia pentru a se lua in considerare riscul imbolnavirilor. Actele vor fi inaintate Oficiului pentru Inspectia Muncii Gorj. Se preconizeaza ca la sfirsitul anului actiunea sa se finalizeze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS