12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProfesoara Mariana Dina de la Colegiul National „Elena Cuza“ s-a spinzurat

Profesoara Mariana Dina de la Colegiul National „Elena Cuza“ s-a spinzurat

Mariana Dina, de 47 de ani, cadru didactic la Colegiul National „Elena Cuza“ din Craiova, s-a spinzurat ieri-dimineata la domiciliul sau din motive nestiute.

Mariana Dina preda limba franceza. Radu, elev in clasa a XI-a la acelasi colegiu, a fost cel care a gasit-o pe mama sa moarta. El i-a anuntat imediat pe colegii Marianei, care s-au dus la domiciliul familiei Dina, din bulevardul Nicolae Titulescu, bloc I 1. Directoarea Colegiului „Elena Cuza“, prof. Ioana Popescu, a spus: „Era o colega deosebita… Mi-e greu sa vorbesc acum. Am inteles ca avea probleme cu sanatatea, dar nu stim exact ce, pentru ca nu se vaita“. Unul dintre colegii de catedra ai Marianei, prof. Dan Amarascu, a adaugat: „Sintem consternati! Acesta este sentimentul. Ne este greu sa ne revenim dupa socul suferit… Stiam ca are anumite probleme si am observat in ultima vreme o schimbare pe plan psihic, dar nu ne puteam imagina ca se poate intimpla asa ceva. Chiar ieri a dat citeva telefoane, interesata sa-si puna la punct citeva lucruri legate de modul de predare a orelor de franceza“.

Sotul Marianei, Ion Dina, a plecat la inceputul acestui an scolar in Noua Zeelanda. „Cred ca pe copil il va lua tatal sau acolo. Nu pot crede ca tatal sau l-ar putea lasa singur aici“, a mai spus Dan Amarascu. Elevii erau si ei vizibil marcati de neasteptata disparitie a celei care cu o zi inainte le pasise pragul clasei. Ei spun ca Mariana Dina, desi era bolnava, nu voia sa-si ia concediu medical pina nu se termina perioada tezelor. Chiar cu o zi inainte de tragicul eveniment, o clasa de a IX-a a dat teza la franceza.

Politistii Sectiei 4 Craiova au cercetat cazul. Ei spun ca nu exista suspiciuni in ceea ce priveste cauza decesului. Mariana Dina

s-a inchis in baie, unde a incercat sa se spinzure cu un cablu electric. Acesta insa s-a rupt, facind sa esueze prima incercare de suicid. In cadere s-a lovit de toaleta. La a doua incercare a reusit. Ea a mai avut doua tentative de suicid in ultima luna, suferind de sindrom nevrotic depresiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS