12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Diverse

Metrologii au amendat SC EXTENSIV SRL

SC EXTENSIV SRL a fost singurul producator de bauturi alcoolice din Craiova care a fost gasit in neregula de catre inspectorii Biroul Judetean de Metrologie Legala (BJML) Dolj. Cele trei balante analitice din dotarea societatii folosite pentru determinarea calitatii si concentratiei bauturilor alcoolice nu aveau verificare metrologica. SC EXTENSIV SRL a fost sanctionata contraventional cu suma de cinci milioane de lei.

(N.E.)

Chiriasii nu s-au inghesuit sa devina proprietari

Numai 200 din cele peste 700 de apartamente din blocurile din Valea Rosie, apartinind Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL), au fost vindute fostilor chiriasi. Principala conditie pe care trebuia sa o indeplineasca actualii chiriasi pentru a deveni proprietari era sa aiba contract de inchiriere si cheltuielile de chirie si de intretinere achitate la zi.

(F.E.)

Festivalul Pestelui

Primaria Tirgu Jiu va organiza miine Festivalul Pestelui. Toate societatile comerciale din oras si din judet, care se ocupa cu vinzarea pestelui, vor avea pregatit in Piata Centrala un spatiu special amenajat, unde isi vor putea comercializa produsele specifice. Pentru a avea un control mai bun al Pietei Centrale, echipe ale Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului, Directiei Sanitar-Veterinare si angajati ai primariei ii vor verifica pe comercianti.

(E.M.)

Numar de inventar pentru tiganii fara acte

Craiova are prea multi tigani care nu au acte de identitate, sustine primarul Vasile Bulucea: „Avem tigani multi veniti din Hunedoara si Bolintin. N-au buletine de identitate, nici macar certificate de nastere, n-au nici un act, nimic. Nu stiu ce sa fac cu ei, cum sa-i inregistrez. Ca sa poata beneficia de acel venit minim garantat, trebuie sa le dam un numar de inventar, ceva“.

(N.E.)

Investitori straini la Motru

Municipiul Motru este in atentia unui Consortiu canadiano – englez care are intentia de a finanta lucrari pentru aductiunea de gaze in localitate. Din spusele senatorului gorjean al PSD, Ion Hirsu, Motru nu este singura localitate pentru care se cauta investitori care sa finanteze aductiuni de gaze: „Sintem la stadiul tatonarilor. Canadienii s-au aratat interesati sa investeasca la Motru pentru a finanta lucrarile de aductiune a gazelor naturale. Sarcina care revine autoritatilor judetene este aceea de a intocmi un proiect bun, credibil si o prezentare pe masura a zonei, cu toate facilitatile de care vor beneficia in cazul in care vor face investitii “.

(M.C.H.)

Se anunta vremuri grele pentru comercianti

Inspectorii Biroului Judetean de Metrologie Legala Dolj ii vor controla, in perioada Sarbatorilor de iarna, pe cei care si-au facut un obicei din furtul la cintar. Zilnic, echipe formate din inspectori si specialisti in metrologie vor controla balantele din pietele agroalimentare din Craiova. „Vom face actiuni de tip blitz. Adica, dupa ce am facut controlul, revenim in 13-30 de minute, pentru a vedea daca s-a umblat sau nu la cintare“, spune Victor Mustafa, directorul biroului.

(N.E.)

Spectacol in memoria Mariei Lataretu

Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural (DJCCPC) Gorj, in colaborare cu Ministerul Culturii, organizeaza miercuri, 5 decembrie, un spectacol in memoria cintaretei Maria Lataretu. Manifestarea, intitulata „Fotoliul Amintirilor“, va fi onorata de mai multi interpreti de muzica populara, printre care Ionela Prodan, Ioan Bocsa si Gheorghe Turda. Spectacolul va incepe la ora 17.00, la Casa de Cultura a Sindicatelor. Directorul DJCCPC, Ion Sanda, spune ca toate cheltuielile sint suportate de ministerul de resort.

(A.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS