5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrebuie sa fim romani, sa credem in puterea noastra!

Trebuie sa fim romani, sa credem in puterea noastra!

Drapele nationale ridicate pe principalele artere, institutii publice, dar si pe case particulare, o mare desfasurare de forte cultural-artistice, ce au dezghetat inimile asistentei, parade militare ovationate la scena deschisa, depuneri de coroane, cam asta a fost atmosfera zilei de 1 Decembrie in Drobeta Turnu Severin. Cel putin pentru o zi, severinenii au iesit in strada, s-au bucurat ca sint romani si au fost mai uniti.

Manifestarile prilejuite de sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei au debutat in Drobeta Turnu Severin din 30 noiembrie, cind s-au desfasurat in municipiu o serie de festivitati cultural-artistice. Momente poetice, recitaluri corale, numere artistice de balet, dans ritmic, muzica, momente folclorice sustinute de formatii locale au adus in centrul orasului multi severineni, dornici sa fie prezenti la sarbatoarea tuturor romanilor. Seara de dinaintea zilei de 1 Decembrie s-a incheiat cu antrenarea tuturor celor prezenti pe platoul din fata Palatului cultural „Theodor Costescu“, in „Hora Unirii“, dar si cu retragerea cu torte.

Lacrimi de emotie

Sarbatoarea a continuat simbata dimineata, la Monumentul Eroilor din Parcul Rozelor, unde, dupa o slujba religioasa, a urmat ceremonialul depunerii de coroane omagiale. Reprezentantii tuturor institutiilor publice, organizatii si formatiuni politice din Mehedinti au tinut sa fie prezenti la manifestarile dedicate Zilei Nationale. A urmat, in Piata Drapelului, parada unitatilor militare din Drobeta Turnu Severin. Momentul a fost emotionant pentru intreaga asistenta, dar, mai ales, pentru veteranii de razboi. „Am 81 de ani, am trecut prin multe, am fost militar de cariera, dar amploarea manifestarilor din acest an m-a emotionat pina la lacrimi. Trebuie sa fim romani, sa credem in puterea noastra si sa fim unici! Doresc multa sanatate si fericire la toata miscarea romaneasca“, a declarat Vasile Chirciu, membru al Asociatiei Veteranilor de Razboi, filiala Mehedinti. Si reprezentantii autoritatilor locale, prezenti in numar mare la manifestarile de simbata, s-au declarat multumiti de felul in care acestea s-au desfasurat: „Alaturi de noi au venit in numar foarte mare si cetatenii municipiului. Chiar daca nu am putut fi prezenti la Alba-Iulia, am incercat ca si Severinul sa se ridice la inaltimea acestei importante zile“, a declarat Ilie Pisoi, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS