16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitistii mehedinteni si-au folosit armele si pentru tilharii de la Pristol

Politistii mehedinteni si-au folosit armele si pentru tilharii de la Pristol

Politistii mehedinteni au fost nevoiti sa faca uz de armele din dotare pentru a retine in noaptea de 27 spre 28 noiembrie doi hoti de animale.Un caz similar s-a petrecut in localitatea Pristol, unde mai multe persoane sustrageau aracii de pe un teren plantat cu vita-de-vie.

Doi subofiteri de la postul de politie comunal s-au deplasat la fata locului si au gasit doua femei si trei barbati care incarcasera in doua carute aproximativ 500 de araci. Desi hotii au fost somati sa ramina pe loc, cele doua femei au reusit sa fuga, iar barbatii au incercat sa-i loveasca pe politisti.

Oamenii de ordine au fost nevoiti sa traga citeva focuri de avertisment, in plan vertical, reusind sa-l retina pe Raducanu Negru, de 33 de ani, din Gruia si identificind ulterior si celelalte persoane implicate. Raducanu Negru sustine ca nu a incercat sa-i loveasca pe politisti: „Am incarcat caruta, cu ajutorul lui cumnatu-meu si cu nevasta lui. S-a luat politia dupa noi cind eram gata sa plecam. Ne-am pus cu parii pe cai, sa incercam sa fugim, dar pe mine m-au pus politistii jos, pe pamint. Nu am lovit nici un politist, ca am fugit. De tras, au tras dupa cumnatul meu“.

Nicolae Enea, cumnatul lui Negru, inchis si el, a declarat ca nici nu stia ca sint urmariti de politisti: „Nu am stiut cine e pe urmele noastre. Am zis, cind s-a tras, ca e o arma de vinatoare, dar nu ca sint politisti. Am fugit crezind ca sint stapinii viilor. De unde sa stiu eu ca politia sta pe cimp?!“

Parchetul de pe linga Tribunalul Mehedinti le-a emis celor doi mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile pentru comiterea infractiunilor de tilharie si ultraj. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate. Cercetarile continua pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a actionat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS