9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova are un „tinar“ general

Craiova are un „tinar“ general

Prin Decretul Prezidential nr. 990 din 29 noiembrie, semnat de Ion Iliescu Comandantul Brigazii 2 Mecanizata „Rovine“, Ion Palsoiu, a fost avansat la gradul de general de brigada. Decretul a intrat in vigoare in 30 noiembrie. Festivitatea de inaintare in grad a avut loc in Sala Unirii, din Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui Romaniei.

Ion Palsoiu s-a nascut pe 22 aprilie 1953, in comuna Lalosu, judetul Vilcea. In 1972, a absolvit Liceul militar „Dimitrie Cantemir“, de la Breaza, iar in 1975, Scoala militara de ofiteri activi „Nicolae Balcescu“, de la Sibiu. In perioada 1985-1987, a absolvit cursurile Facultatii de Interarme, din cadrul Academiei de Inalte Studii Militare. Din 1992 pina in 2000, Ion Palsoiu a participat la multe cursuri de specializare in domeniul militar, iar in 2000 a devenit doctorand in Stiinte militare.

Cu prilejul fericitului eveniment din viata sa, „tinarul“ general de brigada Ion Palsoiu a declarat in exclusivitate pentru Gazeta de Sud: „Inaintarea la gradul de general este un vis al oricarui militar. Cum a spus Napoleon, «Fiecare soldat are in ranita sa un baston de maresal!». Militarii doresc sa gaseasca acest baston, insa cautarea sa presupune multa munca si pasiune. Pentru mine obtinerea acestui grad reprezinta realizarea a-celui vis de la inceputul carierei militare. Le multumesc celor care au fost permanent linga mine: familia, prietenii si colegii de arme. Pe aceasta cale le transmit un sincer La multi ani! tuturor cetatenilor si militarilor din aceasta parte frumoasa de tara, cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS