14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPiromana versus spargatoare... de usi

Piromana versus spargatoare… de usi

Doua vecine scandalagioaice terorizeaza un bloc intreg.
Locatarii blocului D 28 din cartierul craiovean Rovine au iesit vineri seara pe scara blocului, scosi din apartamente de tipete si zgomote puternice. Nu erau interesati sa afle „cine“ face scandal, pentru ca pe scandalagiii blocului ii stiau ei bine de citiva ani, dar incercau sa afle care mai este motivul de aceasta data.

La etajul patru, fum puternic, o usa arsa, o alta sparta si doua femei isterizate care tipau din toti plaminii. Si nu pe rind, ci amindoua odata! Motivul? Una dintre ele daduse foc la usa vecinei, iar doamna Cotofana (nu este porecla pusa de vecini, ci chiar asa o cheama!), drept razbunare, a luat o teava din casa si a spart cu furie usa „piromanei“.

Nimeni nu stie de unde a pornit conflictul dintre cele doua vecine de la etajul patru. Nici chiar ele! Cert este ca vineri seara, fiica familiei Mladin (asa s-a recomandat, pe motiv ca nu isi poate da numele pentru ca ocupa o functie importanta la Bucuresti!…) a dat foc usii vecinilor. Martori au fost vecinii de la etajul trei si unul dintre copiii familiei „incendiate“, care se pare ca a surprins-o pe vecina de alaturi cind impingea pe sub usa ciltii carora urma sa le dea foc: „De aseara si pina azi-dimineata i-a dat foc la usa de patru ori. Prima data, pe la 7-8 seara, si ultima data, pe la 4 dimineata. S-a mai intimplat si alta data, dar atunci am crezut ca sint copiii de vina“, au spus sotii Ionescu.

Cotofana s-a „agitat“ si „a atacat“ usa vecinei cu o teava

Infuriata de gestul piroman, Cotofana Elvira, care crede ca i s-a dat foc la usa din cauza datoriei de 15.000 de lei pe care o avea la vecina, a luat o teava mai veche pe care o tinea prin casa si a spart in mai multe locuri usa de alaturi, „ochind“ cu predilectie vizorul.

„Eu i-am spart usa cu o teava, pentru ca si ea mi-a dat mie foc! Mi-a bagat pe sub usa cilti cu gaz si mi-a dat foc… E a treia oara… M-a agitat, m-a dat peste cap si i-am spart si eu usa! E o purcea, eu n-am avut niciodata nimic cu ea! De ce sa-mi dea ea foc la usa?! Mi-am spart capul din cauza ei, ca m-am tavalit pe jos cind m-am trezit cu focul in casa peste mine si peste copii!“, a spus Elvira, cu gesturi disperate si ochii iesiti din orbite, care adevereau ca vecina chiar o „agitase“, nu gluma!

Verdictul vecinilor: „Sint nebune amindoua!“

Misterioasa „fiica a familiei Mladin“, pe care nimeni nu stie cum o cheama, dar care a soptit tainic pentru urechile care doreau sa auda ca „lucreaza la Bucuresti, la Parlament“, dupa cum spune un vecin, invaluie in mister si imprejurarile in care i-a fost sparta usa, omitind faptul ca ea a fost cea care a inceput „incendiar“ conflictul: „Ieri dupa-amiaza mi-a fost sparta usa. Nu stiu cine, dar cred ca vecinii de alaturi au facut-o. Doi nebuni! Acesta este apartamentul parintilor mei. Eu am plecat de mai mult de 20 de ani in Bucuresti. Aici am venit de o luna si ceva, dar numai temporar…“.

Discutiile vecinilor adunati pe scari sint mai mult decit lamuritoare: „Sint nebune amindoua, dar mai ales vecina de deasupra! De doua luni stam cu casa incurcata, zugravim si ne ploua in casa pentru ca vecina (Cotofana – n.r.) nu ne lasa sa intram la ea in apartament si sa reparam instalatiile de apa. A fost internata si la nebuni. Este asa de cind ne-am mutat noi in blocul asta!“, au spus sotii Ionescu care locuiesc la etajul trei, chiar sub apartamentul familiei Cotofana.

„Dracu’ stie de ce m-am mutat in blocul asta!“…

A doua zi, la interventia politiei, extrem de tirzie, dar totusi binevenita, toti vecinii au rasuflat usurati. „Dom’ne, credeti ca puteti sa faceti ceva sa ne scapati de nebuna asta?“, a intrebat un vecin. La lamuririle plt., Ionel Ghizdavescu de la Sectia 4 Politie, care a spus ca nu se poate face mai mult decit o cercetare la fata locului, vecinul, cu sperantele naruite, dar nevrind sa renunte inca in totalitate, a indraznit sa continue, putin in gluma, putin… mai mult in serios: „Si daca ne iesim din pepeni si o «linistim» noi intr-o zi definitiv?!“. Dupa care, parca trezit la trista realitate dupa ce isi ingaduise sa viseze frumos, a adaugat cu naduf, mai mult pentru el: „Dracu’ stie de ce m-am mutat in blocul asta!“…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS