23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFratii Ion, Dantes si varu’ Conte au fost ridicati de la „Uncle Sam“

Fratii Ion, Dantes si varu’ Conte au fost ridicati de la „Uncle Sam“

Conte avea un cutit, Ion – marfa de „import“, iar Dantes detinea hasis

O echipa de politisti din cadrul Centrului Zonal pentru Combaterea Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA) Craiova a descins vineri seara in doua baruri din localitate, cu intentia de a depista eventuali traficanti sau consumatori de stupefiante.

Actiunea a demarat dupa ora 21.00, iar primul popas al politistilor a fost barul „Marlboro“, situat pe bulevardul Carol I, al carui patron este Claudiu Popa.

Controlul a durat aproximativ 15 minute, dar nu s-a gasit nimic din ceea ce cautau oamenii legii. Patronul barului chiar a cooperat cu echipa de politisti, dar nu a permis accesul camerelor de luat vederi in incinta localului.

Fete, droguri si barbut

La barul „Uncle Sam“, situat la citeva sute de metri de primul, pe acelasi bulevard, al carui patron este Florin Neagoe, ilegalitatile au inceput sa iasa la iveala inca de la intrare. La Constantin Marius, zis „Conte“, din Craiova, politistii au gasit un cutit, iar „fetitelor“ din barul respectiv le-au fost perchezitionate posetele. Unul dintre ofiteri a descins la subsolul localului, unde, dupa informatiile pe care le detine politia, se joaca barbut, si nu numai, dar in momentul respectiv nu mai era nimeni acolo. Surpriza serii a venit din partea varului lui Conte, Constantin Marian, zis „Dantes“, care a scos din buzunar un gram de hasis.

El a fost condus la masina sa, pe care politistii au verificat-o in amanunt, dar se pare ca aceea era singura cantitate de drog. Impreuna cu cei doi era si fratele lui Dantes, Constantin Ion. In masina acestuia, politistii au gasit doua camere Panasonic VHS-C si aproximativ zece aparate de fotografiat Nicon, Canon si Minolta, printre care si unul digital.

Toti cei trei suspecti au fost condusi la sediul politiei, pentru continuarea cercetarilor. Imediat dupa ce a plecat politia, in fata barului „Uncle Sam“, patru-cinci „frati“ au inceput sa dea telefoane pentru a se plinge de actiunea politiei, care le stricase jocurile.

Pina la cinci ani pentru un gram

In jurul orei 23.30, politistii au inceput audierile celor trei. Dantes a declarat ca hasisul gasit asupra lui il avea pentru consum propriu, nu pentru comercializare. Conform Legii 143/2000, art. 4, privind detinerea de stupefiante, Dantes risca o pedeapsa de la unu la cinci ani si s-a luat hotarirea de a fi trimis in judecata in stare de libertate. Varul sau, Conte, a fost sanctionat contraventional pentru detinere de arma alba, conform prevederilor Legii 61/1991. Constantin Ion este in continuare cercetat pentru a se stabili provenienta aparaturii video si foto pe care o avea in masina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS