12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Tati meu unde este? Unde s-a dus? Nu mai vine?“

„Tati meu unde este? Unde s-a dus? Nu mai vine?“

• Adrian Ilina si-a omorit mama cu o lovitura de cutit pentru ca ii trimisese nevasta sa-l adune de prin baruri • Criminalul le-a spus anchetatorilor ca a vrut doar sa o sperie • El plecase inainte de meci, cu copilul de doi ani, sa bea o bere

Ionut, cu miinile inghetate de gerul de afara, se plimba ieri prin curtea casei bunicilor, din Cotofenii din Fata, si ii tot punea intrebari mamei. „Tati meu unde este? Unde s-a dus? Nu mai vine?“ Desi doar implinise doi ani, in urma cu doua luni, simtea ca se intimplase ceva rau cu tatal si cu bunica lui. Cu o seara inainte, prin toata casa umblasera oameni in uniforma si o luasera pe Maria, buna lui, pe o targa. Apoi pe Adrian, tatal lui Ionut, il dusesera departe, cu miinile la spate. Miercuri, 14 noiembrie, satenii din Cotofenii din Fata au fost bulversati de oribila crima produsa in casa familiei Ilina. Nicolae Adrian Ilina, de 34 de ani, si-a ucis mama cu o lovitura de cutit pentru ca si-a trimis nora sa-l caute prin baruri. Maria Ilina, de 65 de ani, a murit la citeva minute dupa ce a fost injunghiata in inima.

„Soacra-mea m-a trimis dupa el, la bar, sa iau copilul“

Miercuri seara, Adrian a venit acasa obosit de la munca si si-a luat in brate baietelul, care implinise doi ani in urma cu doua luni. Apoi i-a spus Marianei, sotia sa nelegitima, ca il ia pe Ionut si se duce sa bea o bere, in sat. „A plecat la bar si nu s-a mai intors. Soacra-mea m-a trimis dupa el, ca se facuse tirziu, si mi-a spus sa iau copilul acasa“, isi aminteste Mariana Gruia, concubina lui Adrian.

L-a gasit intr-o bodega din apropiere si i-a spus ca a venit sa-l ia pe Ionut. Adrian s-a suparat ca a venit sa-l caute prin baruri si a inceput sa-si suduie nevasta. „Nu bause acolo decit o bere, iar cind s-a intors acasa, in pauza meciului, a mai baut doua pahare cu vin. Si apoi s-a ceartat cu soacra-mea. Ii spunea ca l-a facut de ris prin sat. Copilul a inceput sa plinga si am fugit cu el afara. Nu stiu ce s-a intimplat intre ei“, a spus Mariana.

La rindul ei, Maria isi blestema fiul ca nu e si el ca toti oamenii, sa stea acasa cu nevasta si cu copilul. „O data s-a facut liniste si Adrian a iesit afara. A strigat la mine sa ma duc dupa doctor, ca a dat cu cutitul in soacra-mea. A venit doctorita din sat, dar nu a mai avut ce face. Soacra-mea a mai trait cinci-sase minute, abia am apucat sa-i aprindem o luminare“, povesteste Mariana, gindindu-se cu groaza la tragedie.

Lama cutitului i-a strapuns spatele si s-a oprit in inima

Cind se certa cu mama sa, Adrian Ilina a pus mina pe un cutit si i l-a implintat mamei sale in spate. Lama metalica a intrat 15 cm si

s-a oprit in inima batrinei. „Victima prezenta o plaga injunghiata penetranta, cu puternica hemoragie externa si probabil interna. Nu mai putea fi salvata“, spune doctorita din sat.

Satenii au chemat imediat politia, iar Adrian Ilina a fost retinut pentru omor calificat. „Pe Adrian il cunosc de cind era mic, un baiat cuminte. Sintem rude, eu si ai lui sintem din neamul Cinculestilor. Mare pacat ca si-a omorit mama. Cel mai mare pacat. Numai Dumnezeu ii poate pedepsi pe asemenea oameni. Auzi, sa iti omori parintele…Am 83 de ani, dar nu am auzit sa se fi intimplat asa ceva la noi in sat“, spune baba Lelica, Elena Rosu pe numele real, facindu-si cruce.

Neintelegerile in familie au inceput de la soacra

Adrian si Mariana traiau de patru ani impreuna si singurele necazuri pe care le aveau veneau de la mama lui. „El a fost insurat, dar s-a despartit pentru ca nevasta-sa l-a inselat cu patronul la care lucra. Apoi m-a cunoscut pe mine, l-am avut pe Ionut si imediat dupa Anul Nou urma sa facem cununia. Acum sase luni m-am angajat la o brutarie, intr-un sat din apropiere, si de atunci a inceput scandalul. Eu lucrez numai noaptea si soacra-mea tot imi striga ca sint curva, ca nu am grija de copil si il imboldea pe Adrian sa ma goneasca. Dar cu el ma intelegeam foarte bine. Ne mai certam ca oricare, dar niciodata nu a dat in mine. Nu credea ce spunea ma-sa si de asta erau mai tot timpul scandaluri intre ei. Cred ca are si ea vina ei in ceea ce s-a intimplat“, a spus Mariana.

Pentru ca si-a omorit mama, Adrian Nicolae Ilina risca sa stea intre 15 si 25 de ani dupa gratii. El le-a spus anchetatorilor ca nu a vrut sa-si omoare mama, ci doar sa o sperie.

O ura mai veche a culminat cu crima

Medicii psihiatri spun ca mobilul omorului de la Cotofenii din Fata a inceput sa se contureze cu mult timp inainte. „Crima a fost punctul culminant al certurilor mai vechi dintre mama si fiu. Ura dintre ei este posibil sa fi aparut inca din adolescenta lui Adrian Ilina sau dupa prima casatorie a acestuia. S-a acutizat in perioada actualei casnicii, mai ales ca Maria Ilina nu isi prea iubea nora. In cele mai multe astfel de cazuri, copiii cred ca parintii se opun vointei lor de a-si cladi propria viata si de aici pina la a crede ca parintele ii este cel mai crunt dusman nu este decit un pas“, a spus Amelia Neagoe, medic psihiatru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS