13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalO butelie de aragaz a explodat la un depozit angro din Slatina

O butelie de aragaz a explodat la un depozit angro din Slatina

Doua autospeciale ale Grupului de Pompieri „Matei Basarab“ din Slatina au intervenit marti, 13 noiembrie, in jurul orei 14.30, la un depozit de marfuri angro din municipiu, in urma producerii unei explozii de la o butelie de aragaz. Pentru ca explozia a avut loc in aer liber, iar in jur nu au existat materiale combustibile, nu

s-a produs un incendiu. Pompierilor nu le-a ramas decit sa constate imprejurarile in care a avut loc incidentul.

Cercetarile au relevat ca butelia de aragaz apartinea societatii comerciale CONCORDIA SRL din Pitesti. Aceasta efectua lucrari de hidroizolatie pe planseul cladirii (situata pe str. Recea nr. 1), folosind in acest scop doua butelii de aragaz, la care erau atasate cite un arzator cu furtun cauciucat flexibil si un ceas regulator de presiune. Din cauza imbatrinirii materialului din care era confectionat furtunul unei butelii, s-au produs scapari de gaze care s-au aprins. Muncitorii de la fata locului au incercat sa stinga incendiul cu un extinctor, dar nu au reusit si au parasit locul accidentului. In acel moment a avut loc deflagratia. Partea de jos a buteliei a fost proiectata la aproximativ 100 de metri, intre doua cladiri, dar nu a ranit pe nimeni. Corpul buteliei, deformat de explozie, a fost si el proiectat la aproximativ 70 de metri, pe un depozit acoperit cu azbociment.

Nici in acest caz nu a fost ranit nimeni. La locul producerii exploziei, bucati de beton au cazut in interiorul unui stand comercial, la citiva centimetri de vinzatoare. Grupul de Pompieri „Matei Basarab“ din Slatina le atrage atentia tuturor celor care executa asemenea lucrari, aparent simple, sa respecte normele si regulile de prevenire si stingere a incendiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS