5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPe hirtie, sindicalistii vor primi al 13-lea salariu, tichete de masa, asistenta medicala gratuita si sase calatorii cu trenul

Pe hirtie, sindicalistii vor primi al 13-lea salariu, tichete de masa, asistenta medicala gratuita si sase calatorii cu trenul

Sindicalistii din invatamint care fac parte din Sindicatul Invatamintului Preuniversitar (SIP) Olt au, incepind de luni, 12 noiembrie, cind a fost inregistrat la Directia Muncii, un nou contract colectiv de munca, valabil pentru anul 2002. Acesta a fost negociat in perioada 1-9 noiembrie, iar dupa discutii aprige si numeroase reformulari de texte, Inspectoratul Scolar Judetean Olt si-a dat acordul cu privire la toate cele 17 solicitari de modificare a contractului formulate de sindicalisti. In schimb, acestia din urma au promis sa nu recurga la nici o actiune de protest pe toata perioada negocierilor si nici pina la aprobarea bugetului.

Printre modificarile la contractul de munca al cadrelor didactice, nedidactice si auxiliare membre de sindicat din judetul Olt se numara: plata la timp a drepturilor salariale, acordarea celui de-al treisprezecelea salariu, a tichetelor de masa conform Legii 142/1998, care prevede acordarea unui tichet pentru fiecare zi lucratoare si lucrata, a indemnizatiei de incapacitate temporara de munca, generata de boli profesionale sau accidente de munca, aceasta fiind suportata din bugetul de asigurari sociale. Conform noului contract colectiv de munca, sindicalistii vor mai beneficia de asistenta medicala gratuita, suportata de CAS Olt, si de sase calatorii, tot gratuite, cu orice tip de tren, la clasa a doua. De asemenea, angajatii din invatamint care sint membri ai SIP Olt nu vor putea fi dati afara fara informarea si consultarea sindicatului.

In ceea ce priveste al 13-lea salariu, liderul SIP Olt, Ionel Barbu, a precizat ca nu va fi acordat, conform legii, la sfirsitul acestui an, ci cel mai probabil in prima decada a lunii ianuarie 2002.

El a adaugat ca, in cazul in care bugetul nu va fi aprobat in forma ceruta de sindicatele din invatamint si, in consecinta, prevederile noului contract colectiv de munca nu vor putea fi puse in aplicare, cei peste 4.500 de membri ai SIP Olt vor recurge la forme dure de protest, precum greva de avertisment, urmata de o greva generala pe termen nelimitat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS