22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalO batrina traieste inchisa in mansarda casei de frica baiatului ei

O batrina traieste inchisa in mansarda casei de frica baiatului ei

Dumitra Dumitrescu, din satul Tuglui, nici nu banuia in urma cu 45 de ani, cind
l-a infiat pe Stancu, cit va avea de patimit mai tirziu de pe urma acestuia. La virsta cind ar trebui sa se bucure de batrinete dupa o viata de munca, femeia, de 81 de ani, traieste inchisa in mansarda casei de frica fiului care o ameninta cu bataia si ii adreseaza vorbe jignitoare. Lucrul care a ingrozit-o cel mai mult si a determinat-o pe Dumitra sa se inchida in mansarda a fost amenintarea barbatului ca o va viola.

Stancu avea numai doi ani cind Dumitra si Grigore Dumitrescu l-au infiat. Parintii adoptivi au fost multumiti la gindul ca le va insufleti cineva batatura si ca vor avea si ei un sprijin la batrinete. Asteptarile lor nu numai ca au fost dezamagite, dar Dumitra spune ca viata lor a devenit un calvar de cind Stancu a ajuns barbat in toata firea. Batrinii ajunsesera sa accepte situatia si se indemnau unul pe altul la rabdare. Dar de cind Grigore a murit, Dumitra nu mai poate sa indure viata chinuitoare si umilitoare alaturi de fiul adoptiv, care are acum 47 de ani. Batrina s-a exilat in mansarda casei, de unde coboara numai cind Stancu nu este acasa, si numai pentru a-si gati. Este singura, speriata si nimeni nu o viziteaza, tot din cauza fiului ei, care a bagat spaima si in vecini.

Vecinii o viziteaza pe Dumitra doar atunci cind Stancu este plecat

„Traiesc rau, amarita. De frica m-am urcat in camaruta asta. Ma injura, ma tiganeste si ma besteleste in fiecare zi. Ultima oara mi-a zis ca pina acum nu mi-a facut nimic, dar ca o sa ma batjocoreasca. Nu mai am curajul sa stau cu el. Nu am pe nimeni la care sa ma duc. Nici vecinii nu trec pe la mine, tot de frica lui“, a spus, plingind, batrina. Femeia spune ca, de cind i-a murit barbatul, traiul cu Stancu este de nesuportat: „Cind eram amindoi era greu, dar imparteam necazurile. Acum nici de vecini nu am parte. Le spune ca sa mor, ca am trait destul. Mi-e rau si mi-e frig aici. Nu am nici lemne sa fac focul…“. Vecinii stiu de amarul Dumitrei si susotesc pe ulita de necazul femeii, speriati ca Stancu ar putea afla ca il vorbesc de rau. „Ma mai duc pe la vecina, dar mi-e frica. Nu calc pe la ea cind e Stancu acasa. Femeia mai iese din casa, dar numai cind se duce la dispensar“, a spus Floarea Vrajitoru, vecina.

Barbatul a fost… mustrat de catre politie

Stancu neaga spusele batrinei si spune ca, dimpotriva, din cauza mamei sale nu a reusit sa aiba o casnicie fericita cu nici una dintre femeile cu care a trait: „Nu e adevarat nimic din ce spune. Cum sa o violez? Ce pot sa ii fac eu la 81 de ani, cit are ea!? Nu s-a mutat acolo din cauza mea, dar ne-am separat. Ea isi gateste si ia mincarea cu ea, iar eu imi fac singur de mincare. Nu m-am inteles cu ea si tot din cauza ei nu am ramas cu nici una dintre nevestele pe care le-am avut“.

La sesizarea batrinei, politia a incercat sa intervina in conflictul dintre cei doi. „In ziua de 22 l-am invitat pe Stancu la postul de politie impreuna cu mama sa, ocazie cu care acesta a recunoscut ca a folosit un limbaj indecent fata de ea. I s-a atras atentia ca, in cazul in care i se va mai adresa astfel, va primi amenda contraventionala prevazuta de lege. Barbatul nu a recunoscut ca si-a amenintat mama ca o va da afara din casa sau ca o va viola“, a spus plt. maj. Stelian Spiridon.

Batrina spune insa ca nu va parasi camera in care s-a refugiat, fiind ingrozita ca intr-o zi Stancu si-ar putea pune in aplicare amenintarea si o va viola.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS