11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj„Cine are puterea sa vina sa ne darime casele?“

„Cine are puterea sa vina sa ne darime casele?“

50 de case ale romilor din cartierul Meteor din Tirgu Jiu, construite pe domeniul Plantatiei Pomicole, ar putea fi demolate daca tiganii nu vor ajunge la o intelegere cu proprietarii terenului. Acestia si-au cistigat pamintul in instanta, iar acum le cer romilor din Meteor sume fabuloase, in raport cu dimensiunile palatelor. Prefectul judetului Gorj, Toni Mihail Grebla, s-a intilnit zilele trecute cu reprezentantii romilor din Meteor, pentru a gasi o solutie de rezolvare a acestei probleme. S-a hotarit infiintarea unei comisii mixte, din care sa faca parte liderii romilor si reprezentantii proprietarilor care si-au cistigat drepturile in instanta.

La negociere

Romii si proprietarii urmeaza sa se intilneasca pentru a stabili un pret al terenului pe care se afla in prezent casele romilor. Tiganii vor sa isi cumpere terenurile cu 14.000 de lei metrul patrat, insa proprietarii cer, in anumite cazuri, si de opt-zece ori mai mult. Romii sint hotariti sa nu le fie demolate casele in care s-au investit si zeci de miliarde de lei.

„Ma doare sufletul“

Bulibasa romilor din Meteor, Ceanghiri Stanescu, a precizat: „Noi sintem in asteptare. Vom vedea ce se va intimpla si daca ni se va da ceea ce am cerut. Pe mine, unul, ma doare sufletul. Cine are puterea sa vina sa ne darime casele? Ce poate fi in sufletul acelui om. E munca noastra. Noi vrem sa platim 14.000 pe metrul patrat de teren. Asta ar fi solutia. Am discutat si cu domnul Grebla. Noi zicem ca nu se va ajunge la revolta. Cum poti sa te duci la un om sa-i distrugi casa? E urit!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS