10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalApa calda si caldura doar pentru cei care platesc

Apa calda si caldura doar pentru cei care platesc

Sucursala ELECTROCENTRALE Craiova a SC TERMOELECTRICA SA a prezentat ieri Regiei de Termoficare Craiova si societatii similare din Calafat – SC GCL SA – conditiile in care va furniza energie termica in aceasta iarna. Consumatorii vor avea caldura si apa calda in functie de cum isi vor achita contravaloarea energiei termice consumate, exceptie facind doar scolile, gradinitele si spitalele. Cornel Ditescu, directorul Sucursalei TERMOCENTRALE Craiova, spune ca ar trebui sa livreze energie termica doar in functie de banii incasati.

Directorul Regiei de Termoficare Craiova, Tatian Tudorache, a spus ca nu stie daca va reusi ca in aceasta iarna sa achite la timp Sucursalei ELECTROCENTRALE Craiova contravaloarea energiei termice furnizate. In aceste conditii, o sistare a apei calde si a caldurii in plina iarna nu este exclusa.

Calafetenii ar putea trece iarna fara apa calda si caldura

Primarul Calafatului, Petre Traistaru, nu crede ca SC GCL SA Calafat va reusi ca in urmatoarele luni sa achite la timp datoriile catre Sucursala ELECTROCENTRALE Craiova. Ca sa treaca iarna in conditii decente, Calafatul are nevoie de 34 de miliarde de lei, iar in bugetul primariei nu sint in prezent mai mult de 16 miliarde de lei. Apa calda ramine un vis pentru calafeteni, pina cind acestia isi vor achita cel putin 70% din datoriile pe care le au catre furnizorul de caldura si apa calda din oras.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS