5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSapte societati doljene „s-au ales“ cu popriri bancare

Sapte societati doljene „s-au ales“ cu popriri bancare

Dupa ce in septembrie 20 de societati aveau popriri bancare, ca urmare a datoriilor catre CAS Dolj, luna trecuta lista a fost completata de alte sapte firme doljene. Directoarea generala a CAS Dolj, Elena Dumitrascu, a facut cunoscute numele a doar doua dintre aceste societati, COREMI si CORA INTERNATIONAL, sustinind ca pentru celelalte cinci firme Casa nu a primit deocamdata confirmari din partea bancilor in ceea ce priveste blocarea fondurilor datornicilor. „Am trimis tuturor bancilor lista cu societatile care au mari datorii catre noi, pentru ca, de multe ori, ne-am confruntat cu un siretlic la care recurgeau agentii economici debitori. Dupa ce instituiam poprire pe fondurile bancare la institutia bancara la care aveau cont, rau-platnicii isi deschideau un cont nou la o alta banca“, spune Elena Dumitrascu.

Pe de alta parte, opt dintre societatile rau-platnice au depus cereri la CAS Dolj pentru reesalonarea debitelor la fondul de asigurari de sanatate. CAS Dolj a aprobat cererile doar a patru agenti economici, ale caror dosare au fost trimise Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), care urma sa dea verdictul in ceea ce priveste acceptarea sau nu a solicitarii societatilor datornice. Pina acum, CNAS a acceptat reesalonarea pe trei ani a debitelor unei singure firme doljene: IUG SA cu datorii de 2,5 miliarde de lei, respingind cererea societatii GENERAL COMI (cu datorii catre CAS Dolj de 2 miliarde de lei) din cauza ca aceasta nu a achitat la fondul asigurarilor de sanatate banii retinuti in acest scop angajatilor.

Alte doua firme, FORAJ-SONDE SA si ICSIT PML asteapta un raspuns din partea CNAS in ceea ce priveste reesalonarea datoriilor lor catre CAS Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS