17 C
Craiova
vineri, 14 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSpitalul Militar intra in circuitul sanitar doljean

Spitalul Militar intra in circuitul sanitar doljean

Spitalul Militar de Urgenta „Dr. Stefan Odobleja“ din Craiova va functiona, incepind cu 1 ianuarie 2002, dupa o noua structura. Desi unitatea sanitara ramine in subordinea Directiei Asistenta Medicala din MApN, relatia cu pacientii sau cu Casa Asigurarilor de Sanatate va fi aceeasi precum a altor spitale din Craiova. Aceasta inseamna ca persoanele din afara sistemului militar vor avea acces la serviciile medicale oferite pina acum cu preponderenta angajatilor militari.

Comandantul Spitalului Militar, col. Nicolae Cheita, spune ca restructurarea nu ii va afecta pe angajatii spitalului decit la nivelul functiilor militare: „Toti cei aproximativ 300 de angajati ai spitalului isi vor pastra locurile de munca. O mare parte a angajatilor militari ai spitalului va fi trecuta in rezerva, dar vor ramine in spital ca angajati civili. Vom incerca sa facem spitalul cit mai eficient si aceasta ar putea insemna chiar sa facem angajari in viitor dar, deocamdata, ne pastram efectivul pe care il avem. Speram ca prin aceasta masura, de trecere a Spitalului Militar intr-un regim «de rezerva», se vor imbunatati serviciile medicale puse la dispozitia cetatenilor, mai ales ca spitalul detine aparatura medicala de virf, precum si personal specializat.“

Spitalul Militar din Craiova are o capacitate de 320 de paturi, este structurat dupa necesitatile unui spital de urgenta si dispune, printre altele, de un computer tomograf, precum si de doua laboratoare radiologice mobile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS