21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Diverse

Cadre din IJP Mehedinti au solicitat iesirea la pensie. Sase ofiteri, cinci maistri militari si 13 subofiteri din cadrul IJP Mehedinti au fost trecuti in rezerva, cu drept de pensie militara, incepind cu 31 octombrie, printr-un ordin al ministrului de interne. Cele 18 cadre au virsta de peste 51 de ani si peste 31 de ani activitate. Col. Ion Goliciu, seful Serviciului cabinet din IJP Mehedinti, col. Sevastian Piele, seful biroului tehnic in cadrul Serviciului de logistica, col. Ion Popescu, adjunctul sefului Politiei Drobeta Turnu Severin, col. Stefan Sfetcu, ofiter specialist la Serviciul Management si Resurse Umane, col. Plavitu Constantin, ofiter specialist la Serviciul de cercetari penale si col. Mihai Laudan, seful Serviciului criminalistic din IJP Mehedinti, sint primii sase ofiteri din IJP Mehedinti care au iesit la pensie. Solicitarile de trecere in rezerva a altor cadre din politia mehedinteana vor fi solutionate in perioada urmatoare.

(F.L.)

Profanator de morminte – arestat. Parchetul de pe linga Judecatoria Strehaia a emis un mandat de arestare preventiva, de 30 de zile, pe numele lui Cristian Malanca, de 26 de ani, din comuna Scaesti – Dolj, pentru savirsirea infractiunilor de profanare de morminte, distrugere si furt calificat. Acesta, pe 6 ianuarie, a rupt de pe postamentul din ciment trei cruci de aluminiu, pe care si le-a insusit, monumente funerare aflate in cimitirul din satul Birlogeni. Cristian Malanca a fost identificat, retinut si introdus in arestul IJP Mehedinti.

(F.L.)

Patru copii gorjeni de doi ani au riie. In judetul Gorj au fost semnalate cazuri de scabie. In prezent sint internate mai multe persoane care prezinta aceasta boala, printre care si patru copii de doi ani. Acestia provin din mediul rural. Medicii sustin ca in Gorj este pentru prima data cind se inregistreaza cazuri de copii cu o virsta asa de mica, bolnavi de scabie.

(A.M.)

Un om era sa moara dupa ciocnirea a doua carute. Marin Mitrache, de 65 de ani, din Zaval, a fost victima unui accident de…carute. In seara de 1 noiembrie, el venea de la padure cu caruta incarcata cu lemne, cind a auzit un huruit in spate. „Ma oprisem intr-o vale sa se odihneasca animalul ca sa putem urca dealul. Din spate venea o alta caruta cu calul in spume. Carutasul nu a putut sa-l struneasca si s-a ciocnit cu a mea. Pe mine m-au aruncat cit colo si nu imi mai amintesc nimic“, a spus Marin Mitrache.

(R.G.)

Climat optim pentru detinuti. Penitenciarul din Drobeta Turnu Severin, institutie care are in „custodie“ 1.100 de detinuti, intimpina probleme in aceasta perioada cu pregatirea pentru anotimpul rece. Bugetul de austeritate a determinat conducerea penitenciarului sa gaseasca solutii suplimentare, de la implicarea tuturor cadrelor unitatii in reabilitarea spatiilor de detentie si pina la gasirea de sponsori pentru executarea unor lucrari. „Incercam astfel sa asiguram conditii optime de cazare, hranire si resocializare a celor pe care ii avem in grija in anotimpul rece“, a spus Petre Basica, purtatorul de cuvint al Penitenciarului Drobeta Turnu Severin.

(D.L.)

Bolnavii Sectiei dermatovenerologie nu pot fi tratati. Bolnavii internati in Sectia dermatovenerologie a Spitalului Judetean Gorj risca sa nu mai poata beneficia de tratament din cauza lipsei medicamentelor. De aproximativ doua saptamini, nu mai exista hidrocortizon si triosulfat. Cele mai delicate cazuri sint inregistrate in rindul persoanelor care prezinta diferite forme de alergii.

(A.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS