17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEusebio Firica, barbatul cu trei neveste, a fost arestat

Eusebio Firica, barbatul cu trei neveste, a fost arestat

Eusebio Firica, din Trifesti, judetul Neamt, a fost prins ieri de politisti in centrul Craiovei, dupa ce fusese dat in urmarire generala in decembrie 2000. Politia a declansat urmarirea barbatului care se face vinovat de trigamie, dupa ce ultima sotie a facut o plingere in care sesiza ca sotul ei mai incheiase doua mariaje anterioare si se casatorise a treia oara fara sa divorteze de primele sotii.

Cu ultimele doua consoarte, Firica avea doua fete. Barbatul spune ca pe Mioara, ultima sotie, al carei nume l-a si luat dupa casatorie, initial numindu-se Ilioaie, a iubit-o cel mai mult si se afla in Craiova tocmai pentru ca sa se impace cu ea: „Am venit la Mioara sa ne impacam, sa cadem de acord sa ne crestem copilul“. Desi stia inca din aprilie ca este urmarit general, de la nepoata patronului la care lucra ca sofer si care vazuse emisiunea de la televizor, Firica nu s-a predat politistilor. Mai mult, el spune ca nu a auzit niciodata de trigamie si nici nu ii trecea prin minte ca ar fi trebuit sa divorteze inainte de a se recasatori: „Nu am avut de unde sa stiu ca trebuia sa divortez. Ma gindeam ca la starea civila se fac si cercetari cind fac actele de casatorie si le anuleaza pe celelalte. Daca stiam ca se pedepseste, nu as mai fi facut asa. Poate daca imi spuneau si mie de la starea civila…“, s-a justificat barbatul.

Maria, Irina si Mioara, trei neveste pentru un singur barbat

Firica spune ca motivele pentru care si-a parasit primele neveste sint diferite. „Nu le-am luat cu intentia de a le parasi. De la Maria am plecat pentru ca am avut altercatii cu parintii ei. Stateam toti in casa, cu parintii si fratii ei si aveam mereu discutii. Pe Irina am lasat-o din cauza bauturii. Eu nu am baut niciodata, sint si sofer de meserie. La ea in familie, pentru ca locuiam tot la ea, beau toti, parintii, fratii…“, si-a amintit barbatul. El spune ca intentioneaza ca, dupa ce iese din puscarie, sa se intoarca tot la ea.

„Pedeapsa prevazuta pentru infractiunea de trigamie, conform articolului 303, Cod Penal, este inchisoarea de la unu la cinci ani. Firica Eusebio este retinut pentru 24 de ore in arestul politiei, urmind ca miine sa fie prezentat Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova pentru a i se emite mandat de arest preventiv“, a spus plt.adj. Florin Ciulu. Eusebio Firica are antecedente penale, fiind condamnat anterior pentru inselaciune, fals si uz de fals in 1992.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS