17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalChioscarii autorizati si agreati ramin - ceilalti se muta

Chioscarii autorizati si agreati ramin – ceilalti se muta

O conducta de termoficare s-a spart in urma cu patru zile in zona Spitalului Clinic nr. 1 din Craiova. Pentru ca aceasta trecea pe sub chioscurile amplasate in zona, repararea defectiunii a dat ceva batai de cap autoritatilor. Un magazin a fost darimat, iar celelalte unitati comerciale care-si desfasoara activitatea in zona au fost supuse unui control drastic. Si asta, pentru a se verifica daca actele firmelor care-si desfasoara activitatea in chioscurile cu pricina sint in regula. Dupa repararea defectiunii, dupa verificarile facute si dupa ore intregi de dezbateri, autoritatile locale au luat o decizie care poate impaca si capra, si varza. Mai exact, chioscurile vor fi ori „legalizate“ ori mutate, iar inocenta si binevoitoarea primarie va iesi din toata tevatura cu fata imaculata. Pentru ca demolarile propriu-zise incep… din 2003, dincolo de perioada mandatului de primar!

Dupa ce miercuri autoritatile locale au decis demolarea chioscului ghinionist din zona Spitalului Clinic nr. 1 din Craiova, amplasat chiar deasupra zonei in care se produsese defectiunea conductei de termoficare, ieri- dimineata, staff-ul de la primarie, in frunte cu Vasile Bulucea, s-a deplasat la fata locului pentru a gasi o solutie onorabila pentru toata lumea. Dupa ce s-a plimbat primarul printre gramezile de moloz si rafturile magazinelor ramase in picioare si a cugetat bine, s-a gasit si o solutie. Pentru unii multumitoare, pentru altii bunicica, iar pentru autoritati – buna de pus in practica intr-un timp intins pe durata unui mandat. Cine-i legal ramine pe loc, cine nu, este mutat pina cind va fi darimat!

De prin ’93 incoace

Cautind printre hotaririle pline de praf emise de consilierii fostelor mandate, s-a gasit o hotarire veche de prin ’93 sau ’96, prin care se aprobase ridicarea unei piete intr-o zona stabilita din cartierul 1 Mai. Dar, ca multe hotariri ale consilierilor, si aceasta ramasese uitata printr-un sertar de arhiva, asteptind cuminte ziua cind cineva isi va aminti ca ea exista. Si ziua veni, dupa citiva ani, dar niciodata prea tirziu. Cu hotarirea veche in brate si cu una proaspat emisa doar de vreo doua saptamini se dadu si verdictul. „In functie de avizele pe care le au agentii comerciali de la detinatorii de retele, cei care sint in regula vor ramine pe amplasamentele actuale. Ceilalti vor fi mutati intr-o alta zona a cartierului 1 Mai, in care se va construi o piata conform unei hotariri emise prin ’93, ’96. Trebuie gasita o solutie deoarece aceste defectiuni afecteaza activitatea spitaliceasca si pun in pericol viata bebelusilor! Chioscurile care nu vor intra in legalitate vor fi desfiintate dupa 1 ianuarie 2003“, spune Gabriela Munteanu, sefa Serviciului urbanism din cadrul Primariei Craiova. Solutia „onorabila, omeneasca si onesta“ gasita de autoritati nu le-a suris foarte tare agentilor comerciali, dar in fata excavatorului, mai bine stringem catrafusele si plecam spre zone favorabile desfasurarii unui comert infloritor!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS