6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Stiri diverse

Sezonul balurilor

Colegiul National „Fratii Buzesti“ organizeaza, in cadrul manifestarilor dedicate zilelor colegiului, „Balul Bobocilor“, spectacol care va avea loc in Casa de Cultura a Studentilor, pe 2 noiembrie 2001, ora 20.00. Invitat special va fi grupul „HI-Q“, care va sustine un recital extraordinar. La organizarea manifestarilor si-au dat concursul: Clubul Rotary, Rokor Trading, Radio Horion, Lord’s House, Casa de moda „One Models“, Magazinele „Uno“, Helin’s Trading, Europaper Converting SA, Softtronic si altii. In aceeasi zi, la ora 19.00, la restaurantul „Lord’s House“, trupa „HI-Q“ va sustine o conferinta de presa.

„Cultura gorjeana s-a convertit la manele“

Fostul sef al Culturii din judetul Gorj, Viorel Girbaciu, si-a exprimat nemultumirea in cadrul conferintei de presa a PNL, in privinta convertirii culturii gorjene in manele: „Eu am o durere in suflet fata de ceea ce s-a intimplat cu cultura de la noi din judet. Incepind din luna mai, in judetul Gorj nu au avut loc nici un fel de manifestari pe tema Anul Constantin Brancusi, iar in schimbul acestora se pare ca principalele preocupari pentru dezvoltarea culturii sint manelele. Eu nu vreau sa spun ca pe vremea cind eram eu la conducere s-au facut foarte multe pentru cultura gorjenilor, insa de cind in fruntea Culturii se afla Dumitru Tataru, pentru care am toata stima, dar care este specialist in cultura cum sint eu in cultura surubului, as putea sa spun ca noi nu mai avem cultura, ci doar o tentativa. S-au inventat tot felul de festivaluri si festivalute, cum ar fi cel de la Godinesti. In afara de faptul ca sint niste aberatii, s-au mai cheltuit si foarte multi bani.

Ceea ce ne da de gindit este ca pentru desfasurarea principalelor manifestari culturale nu sint bani, dar pentru aberatii se gasesc. Sa nu credeti ca numai eu gindesc acest lucru, mai sint si altii, precum poetul George Tarnea, care este impotriva acestei decapitari a culturii. Cel mai grav este ca presedintele Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, se face partas la sinuciderea sa culturala, prin mofturile sale, dar culmea este ca apar din ce in ce mai multi mici Mischie.“

(M.D.)

Reprezentanti UE in Gorj

O delegatie a Uniunii Europene se va afla la Tirgu Jiu pentru a controla conditiile de acreditare ale agentiei SAPARD. Vizita este programata in perioada 5-9 noiembrie si se va axa pe verificarea Biroului de selectii si al celui de cereri de plata din cadrul agentiei SAPARD. Obiectivul este sa se verifice conditiile de auditare intrunite de agentie.

(A.M.)

La Ticleni, validarea pentru punerea in posesie este dificila

Punerea in posesie pe terenurile cu vegetatie forestiera este greoaie. In localitatea Ticleni din judetul Gorj, lucrurile treneaza din cauza actelor pe care trebuie sa le depuna solicitantii. Primarul Constantin Mazilu sustine ca majoritatea cetatenilor nu au acte concrete: „Acest lucru ne intirzie. Noi avem doua ocoale silvice in comuna. Pina acum, am finalizat validarea pentru localitatea Rasinari, respectiv 84 de hectare pentru 71 de proprietari. Sint persoane care nu pot face dovada in acest sens. Este vorba de inscrisuri pe care solicitantii nu le au. Cei mai multi cer suprafete sub zece hectare“.

(A.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS