8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieLiderii sindicali, după întâlnirea cu Iohannis: Ne-a promis girarea unui acord politic pentru grila de salarizare

Liderii sindicali, după întâlnirea cu Iohannis: Ne-a promis girarea unui acord politic pentru grila de salarizare

Liderii sindicali anunță concluziile după discuțiile cu președintele Klaus Iohannis, în timp ce mii de oameni protestează la Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis s-a angajat să gireze un „acord politic” între coaliția de guvernare și sindicatele din educație. Anunţul a fost făcut de liderii sindicaliștilor după întâlnirea de la Cotroceni cu șeful statului.

„Există posibilitatea de detensionare, dar decizia va fi a colegilor noștri”

Marian Nistor a declarat că „există posibilitatea de detensionare, dar decizia va fi a colegilor noștri”. „Vom consulta colegii și vom da un răspuns. (…) E o șansă optimă pentru toți colegii noștri ca problemelor lor să poată să fie rezolvate. E un angajament foarte ferm”, a susținut Marian Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

Este vorba despre un acord politic cu șefii coaliției majoritare

Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, a precizat, la rândul său, că președintele le-a explicat că „emiterea unui act normativ nu se poate, dar dacă se încheie un acord îl va gira”. Acesta a explicat că este vorba despre un acord politic cu șefii coaliției majoritare.

Acordul ar urma să prevadă creșterea salariilor profesorilor, dar nu imediat.

Miercuri urmează ca sindicatele să anunțe decizia în privința continuării grevei

Hăncescu a precizat că miercuri este în continuare grevă generală în școli, după care urmează oricum minivacanța de 1 iunie și Rusalii.

Miercuri urmează ca sindicatele să anunțe decizia în privința continuării grevei. Peste 20.000 de profesori au mers în marș, marți, din Piața Victoriei spre Palatul Cotroceni. Liderii de sindicat au fost primiți de către președintele Klaus Iohannis, după ce negocierile purtate la Guvern au eșuat.

Citeşte şi: 1.056 locuri de muncă vacante în judeţul Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS