13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieProfesorii vor fi formaţi să recunoască elevii care consumă droguri

Profesorii vor fi formaţi să recunoască elevii care consumă droguri

Profesorii vor fi formaţi să recunoască elevii care consumă droguri. Vor fi formați 40 de profesori pe lună, printr-un proiect comun al Ministerul Educației cu Ministerul Sănătății și Agenția Națională Antidrog (ANA), spune Kallós Zoltán, secretar de stat în Ministerul Educației.

Acesta a făcut anuţul în cadrul unei dezbateri din comisia de învățământ din Camera Deputaților. Dezbaterea este intitulată „Rolul educaţiei în combaterea consumului de droguri şi substanţe etnobotanice. Importanţa campaniilor de prevenire cu caracter permanent”. La dezbatere au participat reprezentanți ai Ministerelor Educației, Sănătății, Agenției Naționale Antidrog, ai Poliției, MAI, Birourilor de poliție școlară, deputați, reprezentanți ai părinților și elevilor, scrie Edupedu.ro.

Ministerul are în lucru un proiect comun cu Ministerul Sănătății

Kallós Zoltán a spus că Ministerul are în lucru un proiect comun cu Ministerul Sănătății pentru a forma profesori care să știe să recunoască semnele atunci când un elev consumă droguri. Nu a precizat de când se va implementa acest proiect. A precizat însă că vor fi 40 de profesori instruiți pe lună în fiecare județ și 140 în București.

“Este aproape de finalizare un protocol de colaborare un parteneriat între Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne. Acesta are ca scopul principal organizarea unor sesiuni de formare adresate profesorilor. Acestea trebuie să cuprindă noțiuni legate de principalele categorii de droguri, respectiv de semne ale consumului de droguri la adolescenți. Este foarte important acest aspect. Asta deoarece ne confruntăm cu o problemă, cea a numărului insuficient de consilieri școlari, respectiv de numărul insuficient de cabinete de medicină școlară.

„Se vor organiza sesiuni de formare“

Considerăm că prin acest protocol și prin acțiunile care vor decurge se vor organiza sesiuni de formare. În cadrul acestora, cel puțin 40 de profesori vor fi formați lunar în fiecare județ, respectiv 140 de profesori în municipiul București. Vor recunoaște semnele consumului de droguri”, spune secretarul de stat.

Citește continuarea pe Edupedu.ro.

Citeşte şi: Trei fete de clasa a şasea s-au inspirat de pe TikTok şi Instagram şi s-au tăiat pe braţe

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS